• ΑΓΟΡΕΣ

    Alpha Finance: Ισχυρά περιθώρια ανόδου για τη Mytilineos – Αυξάνει την τιμή-στόχο

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos


    Ο νέος μετασχηματισμός αποτελεί ένα ‘συναρπαστικό άλμα’ προς τα εμπρός, εκτιμά η Alpha Finance για τη Μytlilineos.

    Οι επικαιροποιημένες προβλέψεις της AF για τα κέρδη δίνουν στόχο για τη Μytlilineos στα €31,40 ανά μετοχή από 20,12 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση αγορά για τη μετοχή και ανοδικό περιθώριο άνω του 50% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο νέος εταιρικός μετασχηματισμός θα αποκαλύψει αξία στους μετόχους και συνολικά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του Ομίλου.

    «Ο όμιλος της Μytlilineos προχωράει μπροστά με ένα ανθεκτικό λειτουργικό μοντέλο, βιώσιμη δυναμική αύξηση των κερδών, τοποθέτηση μπροστά από την αγορά για να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία, ενώ παράλληλα τηρεί τους κανόνες ESG που την έχουν καταστήσει την πρώτη ελληνική εταιρεία που συμπεριλήφθηκε στον δείκτη DJ Sustainability Emerging Markets, πρόσφατα», εξηγεί η χρηματιστηριακή. Οι παγκόσμιες τάσεις στην ενεργειακή μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία οδηγούν στην επόμενη φάση του μετασχηματισμού της.

    Η Mytilineos είναι έτοιμη να υποστηρίξει την ανάπτυξή της ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς της πράσινης μεταλλουργίας, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως μια νέα ολοκληρωμένη πράσινη εταιρεία.

    Οι ευκαιρίες στον τομέα των υποδομών και παραχωρήσεων, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, θα διοχετευθούν μέσω των δύο νεοσύστατων θυγατρικών, της ΜΕΤΚΑ και της Μ Concessions.

    Ο νέος μετασχηματισμός θα επιτρέψει συνέργειες μεταξύ των νέων τομέων της για την περαιτέρω μεγιστοποίηση της αξίας.

    Ο ενεργειακός τομέας προετοιμάζεται για τη νέα εποχή, αυξάνοντας την παραγωγή ΑΠΕ, είτε μέσω ιδίων περιουσιακών στοιχείων, είτε μέσω εξαγορών, για να φιλοξενήσει τη νέα μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου που θα τεθεί σε λειτουργία το α’ τρίμηνο.

    Το παγκόσμιο ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος ξεπερνά τα 8,5GW, ενώ η σταθερή πρόσληψη έργων ενέργειας/βιωσιμότητας, με περισσότερα από 6GW γίνεται ένας νέος καταλύτης για την αύξηση των κερδών.

    Η ενεργειακή διαχείριση του χαρτοφυλακίου ενέργειας θα προσφέρει καινοτόμες λύσεις μέσω της Protergia στο πελατολόγιό της στη λιανική αγορά μέσω ενός νεοσύστατου υποτομέα σε εταιρικούς πελάτες Β2Β, αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία ΑΠΕ.

    Τα EBITDA θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ το 2025 από 780 εκατ. ευρώ το 2022

    Η AF εκτιμά ότι ο τομέας της ενέργειας θα προσθέσει περίπου 694 εκατ. ευρώ στα EBITDA κατά μέσο όρο την περίοδο 2023-2027, με κινητήρια δύναμη τους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας/παραγωγής και διαχείριση ενέργειας, με τον τομέα των μετάλλων να προσθέτει περίπου €269 εκατ.

    «Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε EBITDA και κέρδη ανά μετοχή (EPS) με ετησιοποιημένο ρυθμό αύξησης την περίοδο 2021-2027 στο 20%/24%, αντίστοιχα.

    Η ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών θα αποδειχθεί ικανή για τη διατήρηση του δείκτη μόχλευσης, ενώ ο όμιλος παράλληλα αναπτύσσει την επενδυτική του στρατηγική, με δείκτη καθαρού χρέους/EBITDA κοντά στα επίπεδα των 0,7 – 1,2-φορών την περίοδο 2023-2027, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή πολιτική μερισμάτων, με μέσο όρο μερισματικής απόδοσης 6,3%», εξηγεί η AF.

    Διαβάστε επίσης:

    Καθαρός αγοραστής η Vanguard που τζίραρε 116 εκατ. σε 20 λεπτά – Πού βρήκε τις μετοχές, τι σηματοδοτεί η κίνηση – Το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ