• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Βουτιά κάτω από τις 950 μονάδες, βαρύ κλίμα στις αγορές λόγω πληθωρισμού και Ουκρανίας

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Δεν είναι μια καλή μέρα, η σημερινή Παρασκευή.

    Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν 1,5%, μετά τη δημοσίευση των τελευταίων πρακτικών από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου παρατηρήθηκαν έντονες διαφωνίες μεταξύ των μελών της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης για τον πληθωρισμό. Ακόμα και παροδική να είναι η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η καλή πορεία των τραπεζών και των εταιρειών θα οδηγήσει σε αυξήσεις των μισθών, άρα και της κατανάλωσης και κατ’ επέκταση των τιμών, ήταν μερικές από τις απόψεις που διατυπώνονταν.

    Την ίδια ώρα, όταν η Wall, ενώ ξεκίνησε ανοδικά την Πέμπτη, έκλεισε στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, έδωσε την Παρασκευή το λάθος σήμα στην Ευρώπη, ειδικά όσο οι επενδυτές τελούν εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για αύξηση των επιτοκίων, σηματοδοτώντας το τέλος μιας μακράς περιόδου φθηνού χρήματος.

    Κι ενώ το οικονομικό μέτωπο πιέζεται από το ενδεχόμενο μιας υπoπαραλλαγής της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία αναγκάζει τους επιστήμονες να ψάχνονται και πάλι, τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν εκ νέου στην Ανατολική Ευρώπη. Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να εισβάλλει στην Ουκρανία και όλοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία τη σημερινή συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ στην Ελβετία.

    Yπό τα δεδομένα αυτά, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Παρασκευής κάτω από τις 950 μονάδες, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη που αποκόμισαν το τελευταίο διάστημα από τους πρωταγωνιστές της ανόδου, τις τράπεζες.

    Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση, αφού σήμερα λήγουν και τα παράγωγα Ιανουαρίου, τα πρώταγια φέτος, πιέσεις παρατηρούνται στις τέσσερις συστημικές, ενώ διόρθωση βγαίνει ακόμα σε ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΠΕ, Lamda, Βιοχάλκο και Τιτάν.

    Η Cenergy διορθώνει προς τα 3,50 ευρώ, ενώ η ΕΧΑΕ έχασε πάλι τα 4 ευρώ εν αναμονή των διοικητικών εξελίξεων στον όμιλο, που σηματοδοτεί πaραίτηση προ διμήνου του νυν διευθύνοντος συμβούλου κ. Σωκράτη Λαζαρίδη.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. Ευρώ, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα των 847 μονάδων. Η επόμενη κρίσιμη στήριξη για την αγορά εντοπίζεται στην περιοχή των 832 μονάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρυπτονομίσματα: Βουτιά για Bitcoin και Ether – Εξανεμίστηκαν 150 δισ. δολάρια

    Intrakat: Παράθυρο για την είσοδο νέων επενδυτών ανοίγει η ΑΜΚ – Πόσα λεφτά θα βάλουν οι 5 μεγαλύτεροι μέτοχοι

    5+1 λόγοι που οι ελληνικές μετοχές μπήκαν στο μικροσκόπιο των ξένων διαχειριστών



    ΣΧΟΛΙΑ