• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Βουτιά για Bitcoin και Ether – Εξανεμίστηκαν 150 δισ. δολάρια

    • NewsRoom


    Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν το βράδυ της Πέμπτης το Bitcoin και το Ether, με την αγορά crypto να χάνει σχεδόν 150 δισ. δολάρια σε 24 ώρες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk, το bitcoin σημείωσε βουτιά σχεδόν 8% υποχωρώντας μέχρι τα 38.709 δολάρια, ενώ νωρίτερα διαπραγματεύονταν στα 39.159 δολάρια με πτώση 6,76%.

    Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σε αξία κατέγραψε απώλειες άνω του 9% τις τελευταίες 24 ώρες. Διαπραγματεύεται στα 2.884,49 δολάρια, ενώ υποχώρησε νωρίτερα μέχρι τα 2.809,51 δολάρια.

    Η αγορά των crypto έχει χάσει 147 δισ. δολάρια το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com.

    Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, oι απώλειες στα κρυπτονομίσματα ακολουθούν τη χθεσινή πτώση της Wall Street. Ο Nasdaq υποχώρησε σχεδόν 5% αυτή την εβδομάδα και ο S&P 500 διανύει την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

    Καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα αυξανόμενα επιτόκια αναγκάζουν τους επενδυτές να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερο κίνδυνο.

    Σύμφωνα με την κυρίαρχη πεποίθηση που επικρατεί στον επενδυτικό κόσμο το bitcoin λειτουργεί ως αντιστάθμισμα έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού, αλλά οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος μιας περισσότερο επιθετικής νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της FED ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες το κρυπτονόμισμα.

    Οι τιμές του Bitcoin έχουν υποχωρήσει απότομα και το ψηφιακό νόμισμα έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας του από τα ιστορικά υψηλά των 69.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021.

    Ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αγορά crypto μπορεί να οδεύσει προς ύφεση σύντομα, καθώς ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος και οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών περιόρισαν τις προοπτικές του bitcoin.

    Την ίδια ώρα, οι ρυθμιστικές αρχές καταπολεμούν τα κρυπτονομίσματα. Η Κίνα απαγορεύει πλήρως όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα crypto και οι αρχές των ΗΠΑ περιορίζουν επίσης ορισμένες πτυχές της αγοράς.

    Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, που είναι η 3η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, εισηγήθηκε την απαγόρευση χρήσης και εξόρυξης των crypto.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρωσία: Οι υπηρεσίες ασφαλείας πίσω από την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων από την Κεντρική Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ