• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ισχυρή βουτιά για τους δείκτες – Πτώση 18% για τη Netflix μετά το τέλος της συνεδρίασης

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανίκανη να διατηρηθεί, για μια ακόμα ημέρα, σε θετικό έδαφος η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να πραγματοποιούν βουτιά κατά το τελευταίο μέρος των συνεδριάσεων της Πέμπτης, επιστρέφοντας στο βαθύ κόκκινο, υπό την πίεση της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων.

    O Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,89% στις 34.715,39 μονάδες, ο  S&P 500 τερμάτισε στις 4.482,73 μονάδες με πτώση -1,10% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 14.154,02 μονάδες με νέες απώλειες -1,30%, έχοντας ήδη από την Τρίτη περάσει σε επίπεδο τεχνικής διόρθωσης (πάνω από 10% απώλειες από το υψηλό του Νοεμβρίου). Ο δείκτης Russell 2000 έχασε σχεδόν 1,9% την Πέμπτη.

    Είναι χαρακτηριστικό της έντονης νευρικότητας που επικρατεί, πως ο Dow Jones κινούταν νωρίτερα με άνοδο άνω των 400 μονάδων, κλείνοντας τελικά με βουτιά άνω των 300 μονάδων. Μάλιστα, ο μέσος όρος των 30 μετοχών έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021. Ο δε S&P 500 υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021 κάτω από το όριο των 4.500 μονάδων.

    Ισχυρές ήταν οι πιέσεις που δέχθηκε η μετοχή της Peloton, η οποία έκλεισε στο  σημείωσε πτώση 23,93% στο άκουσμα της είδησης πως σταματάει προσωρινά την παραγωγή των προϊόντων γυμναστικής της καθώς η ζήτηση των καταναλωτών μειώνεται.

    Η μετοχή του Netflix έκλεισε στο -1,48%, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου αλλά και των ενεργών συνδρομητών της, που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, κινείται με βουτιά 18%, λόγω των απογοητευτικών εκτιμήσεων της εταιρεία για τους νέους χρήστες που αναμένει στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Οι μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παραμένουν υψηλές, αν και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας βοήθησαν στη συγκράτησή τους την Πέμπτη.  Η απόδοση από το 10ετές αμερικανικό ομόλογο αναφοράς κινήθηκε στο 1,84%.

    «Οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι το 2022 πιθανότατα θα είναι μια πολύ πιο δύσκολη πορεία», δήλωσε ο Ryan Detrick της LPL Financial. «Με τις αυξήσεις των επιτοκίων να έρχονται και το ιστορικά ασταθές μεσοπρόθεσμο έτος στον ορίζοντα, πιο βίαιες σκαμπανεβάσματα θα μπορούσαν να επιφυλάσσονται για τους επενδυτές φέτος».

    Οι επενδυτές είδαν την Πέμπτη τα στοιχεία για την ανεργία που έδειξαν πως η άνοδος του Omicron θα μπορούσε να βλάψει την ανάκαμψη.

    Οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιανουαρίου ανήλθαν συνολικά σε 286.000, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο. Η αγορά ανέμενε 225.000 αιτήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ