• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση ήπιας… κυκλοφορίας – Συνεχίζονται οι εντολές σε Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Χαμηλές πτήσεις για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. δυόμιση ώρες μετά το άνοιγμα, σε μία συνεδρίαση μάλλον μουδιασμένη, άτολμη και με εμφανή διάθεση μη ανάληψης ρίσκου.

    Παρά το γεγονός ότι από τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, από όσες εισηγμένες έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι έχουν ανθεκτικούς ισολογισμούς, η ανησυχία ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού διεθνώς εμποδίζουν την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών.

    Ο γενικός δείκτης κινείται πέριξ της περιοχής των 640 μονάδων, με ελαφρώς θετικό πρόσημο, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές, για μία ακόμα μέρα, καταγράφουν οριακές απώλειες. Δεν υπάρχουν δε εξάρσεις ή υπερβολές στην κίνηση των μετοχών και ειδικά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Στη ΔΕΗ, για παράδειγμα, που κινήθηκε σε νέα υψηλά για φέτος, βγήκαν πωλητές, πιέζοντας την μετοχή κατά 0,8%, στα 4,64 ευρώ.

    Οι πιέσεις επίσης συνεχίζονται, για δεύτερη μέρα, στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,06% 18,10, που υποχωρεί στα 11,50 ευρώ, μετά την είσοδο των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου.

    Ίδια γεύση και στην ΕΥΔΑΠ, που στο ξεκίνημα κατέγραφε άνοδο 1% και πλέον υποχωρεί οριακά στα 6,92 ευρώ.

    Οριακές απώλειες επίσης για τις τράπεζες, με την Alpha στα 0,572 ευρώ ΑΛΦΑ 0% 1,63, την ΕΤΕ στο 1,14, την Πειραιώς στο 1,173, ενώ η Eurobank διαφοροποιείται, αλλά με ελαφρώς θετική μεταβολή, στα 0,382 ευρώ.

    Αξιοσημείωτη αντίδραση στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 με τους επενδυτές να επιβραβεύουν το business plan της διοίκησης, καταγράφοντας κέρδη 1,05%, στα 0,965 ευρώ. Η μετοχή αποκτά ασπίδα μετά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων που αποφάσισε η χθεσινή γενική συνέλευση.

    Κίνηση ελαφρώς ψηλότερα από χθες, στα 8,75 ευρώ για τον Μυτιληναίο, που καλύπτει αισθητά το χαμένο έδαφος από την πτώση που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Θετικός στα 13,34 ο ΟΤΕ και στα 8,26 ο ΟΠΑΠ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 49 ενισχύονται και 35 υποχωρούν. Αξιοσημείωτη αντίδραση για την Έντερσοφτ που ενισχύεται κατά 7,6%, στο 1,84 ευρώ και όγκο 56 χιλιάδων τεμαχίων.



    ΣΧΟΛΙΑ