• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στα small caps, κοιτάζει τις 1.390 ο δείκτης

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Με νέο τοπικό υψηλό για τον ΓΔΧΑ τελείωσε η συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει ότι ενδεχομένως έχει ανοδικά περιθώρια βραχυπρόθεσμα, αλλά παράλληλα λαμβάνει και την στήριξη των διεθνών μετοχικών δεικτών στην παρούσα φάση.

    Πάραυτα, όπως θεωρεί η Depolas Investmets, συνεχίζουμε να απέχουμε από ενίσχυση θέσεων λόγω ενός σημαντικά εμπροσθοβαρούς ράλι τιμών στο εξωτερικό, το οποίο πιθανότατα να ανακοπεί το επόμενο διάστημα. Σε μια τέτοια κατάσταση θα αξιολογήσουμε την συμπεριφορά των επενδυτών στο ΧΑ.

    Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί αναμφισβήτητα ο τίτλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που ξεκινά την διαπραγμάτευση την Τετάρτη.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη υπηρεσιών PMI Ιανουαρίου (τελευταία μέτρηση) στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα και οι McDonalds και Caterpillar.

    Ως προς το X.A. τις 1.388 μονάδες σκαρφαλώνει ο γενικός δείκτης με κέρδη 0,23% στο ξεκίνημα και συναλλαγές πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

    Και πάλι ανοδικά η Πειραιώς, στα 3,87 ευρώ ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 στο 1,74 ευρώ ενισχύεται η Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,59 στο 1,836 η Eurobank που ενίσχυσε τη συμμετοχή της στην Ελληνική σε 55% ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 και με απώλειες οριακά η ΕΤΕ, στα 7,09 ευρώ ΕΤΕ 3,31% 7,81

    Όλα τα βλέμματα στον Μυτιληναίο μετά τη θεαματική εξαγορά ορυχείων βωξίτη στην Γκάνα (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κοίτασμα 300 εκατ. τόνων!).

    Στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις το ενδιαφέρον σήμερα, σε Αλουμύλ, Ευρωσύμβουλοι, Έλτον, Ιντραλότ, Ιατρικό, Κέκροπας, Κλουκίνας Λάππας.

    Διαβάστε επίσης:

    UBS: Ο χρυσός θα φτάσει στα 2.200 δολάρια το 2024

    Λασκαρίδης-Κόκκαλης: Όλο το πλέγμα της σύμπραξης στα καζίνο και το μεγάλο στοίχημα με το project του Mont Parnes

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΑΔΜΗΕ, Alpha, Aegean, ΕΤΕ και Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ