• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΑΔΜΗΕ, Alpha, Aegean, ΕΤΕ και Eurobank

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, Επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, Επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 02-02-24

    ΓΔ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική

    Το ημερήσιο στοπ (όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική) βρίσκεται στις 1331 μονάδες.

    Ο ΓΔ συνέχισε έντονα ανοδικά με την εμφάνιση ενός ανοδικού χάσματος και εκτός από νέο υψηλό 120 ημερών στις 1392 μονάδες πέτυχε ενδοσυνεδριακά και την υπέρβαση των 1390 μονάδων.  Έτσι η μέχρι σήμερα εκτίμηση της τεχνικής εικόνας εξακολουθεί να ισχύει αλλά τίθεται σε αμφισβήτηση. Το κύμα Α από ένα διορθωτικό ΑΒC έχει ολοκληρωθεί στο χαμηλό της 9 Οκτ 23 και βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα Β.  Αν ο ΓΔ συνεχίσει ανοδικά και επιβεβαιώσει την υπέρβαση των 1390 μονάδων, θα ακυρώσει την πιθανότητα η μορφή του διορθωτικού ABC να είναι τυπικό flat και θα παραμείνει το ενδεχόμενο της εξέλιξης ενός irregular – running flat. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο η έναρξη του κύματος C που αναμένεται να ακολουθήσει, εξακολουθεί να σηματοδοτείται με την αλλαγή της τάσης σε καθοδική και ταυτόχρονη καθοδική έξοδο της τιμής του δείκτη από το μικρό κόκκινο πλαίσιο όμως το μήκος του κύματος C αναμένεται σημαντικά μικρότερο.

    Η επιβεβαίωση της υπέρβασης των 1390 μονάδων αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο ο ΓΔ να βρίσκεται σε ανοδικό κύμα έχοντας ολοκληρώσει όλη τη διόρθωση στο χαμηλό της 9 Οκτ 23 αλλά αυτό θα εξεταστεί στη συνέχεια και εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

    FTSE25

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική

    Το ημερήσιο στοπ (όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική) ανέβηκε στις 3232 μονάδες.

    Ο FTSE25 συνέχισε έντονα ανοδικά με την εμφάνιση ενός ανοδικού χάσματος και εκτός από νέο υψηλό 120 ημερών στις 3397 μονάδες πέτυχε και την υπέρβαση των 3370 μονάδων.  Έτσι η μέχρι σήμερα εκτίμηση της τεχνικής εικόνας εξακολουθεί να ισχύει αλλά τίθεται σε αμφισβήτηση. Το κύμα Α από ένα διορθωτικό ΑΒC έχει ολοκληρωθεί στο χαμηλό της 9 Οκτ 23 και βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα Β.  Αν ο δείκτης συνεχίσει ανοδικά και επιβεβαιώσει την υπέρβαση των 3370 μονάδων, θα ακυρώσει την πιθανότητα η μορφή του διορθωτικού ABC να είναι τυπικό flat και θα παραμείνει το ενδεχόμενο της εξέλιξης ενός irregular – running flat. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο η έναρξη του κύματος C που αναμένεται να ακολουθήσει, εξακολουθεί να σηματοδοτείται με την αλλαγή της τάσης σε καθοδική και ταυτόχρονη καθοδική έξοδο της τιμής του δείκτη από το μικρό κόκκινο πλαίσιο όμως το μήκος του κύματος C αναμένεται σημαντικά μικρότερο.

    Η επιβεβαίωση της υπέρβασης των 3370 μονάδων αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο ο ΓΔ να βρίσκεται σε ανοδικό κύμα έχοντας ολοκληρώσει όλη τη διόρθωση στο χαμηλό της 9 Οκτ 23 αλλά αυτό θα εξεταστεί στη συνέχεια και εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική

    Το ημερήσιο στοπ (όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική) ανέβηκε στις 1117 μονάδες

    Ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε έντονα ανοδικά με την εμφάνιση ενός ανοδικού χάσματος και πέτυχε ξανά νέο υψηλό 120 ημερών στις 1221 μονάδες. Διατηρεί και ενισχύει τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση όμως χρειάζεται προσοχή το ανοδικό χάσμα. Αν γεμίσει άμεσα μπορεί να αποτελέσει χάσμα εξάντλησης της ανοδικής τάσης και να εμφανιστεί μια διορθωτική κίνηση.

    ΑΔΜΙΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

    Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική υποχώρησε στα 2,23€

    Η μετοχή ανέκτησε τη στήριξη του ΕΜΑ30 και πέτυχε τη μεταβολή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ουδέτερη. Παραμένει ενεργός ο τοπικός σχηματισμός διπλής κορυφής που έχει καθοδικό στόχο στα 2,04€.

    ΑΛΦΑ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Το ημερήσιο στοπ (όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική) βρίσκεται στα 1,55€

    Η μετοχή συνεχίζει να διατηρεί την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση όσο διατηρεί και την στήριξη του ΕΜΑ30. Πέτυχε την υπέρβαση της αντίστασης στα 1,68€ που πλέον υπολογίζεται ως στήριξη και νέο υψηλό 120 ημερών στα 1,75€.

    ΑΡΑΙΓ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική

    Το ημερήσιο στοπ – όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται στα 11,20€.

    Η μετοχή συνέχισε ανοδικά και πέτυχε τον ανοδικό στόχο στην περιοχή των 12,40€ του σχηματισμού διπλού πυθμένα. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για αντιστροφή της τάσης η οποία διατηρείται και ενισχύεται αν και η επίτευξη του στόχου μπορεί να φέρει κάποια διορθωτική κίνηση.

    ΕΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Το ημερήσιο στοπ (όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική) ανέβηκε στα 6,77€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή συνέχισε ανοδικά και πέτυχε νέο υψηλό 120 ημερών στα 7,23€. Δεν υπάρχει ένδειξη αντιστροφής της ανοδικής τάσης όσο η τιμή της μετοχής παραμένει ψηλότερα από τον ΕΜΑ30.

    ΕΥΡΩΒ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική

    Το ημερήσιο στοπ (όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική) ανέβηκε στα 1,66€ (κλείσιμο).

    Η τιμή της μετοχής παρέμεινε αμετάβλητη όμως στο υψηλό ημέρας πέτυχε νέο υψηλό 120 ημερών στα 1,87€. Δεν υπάρχει αλλαγή στη μεσοπρόθεσμη τάσης η οποία παραμένει ανοδική.

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Τρέχουσα  τάση: Ανοδική

    Το εβδομαδιαίο στοπ (όριο μεταβολής της τάσης σε καθοδική) ανέβηκε  στις 16555 μονάδες

    Σχόλιο εβδομάδας:

    Ο γερμανικός δείκτης πέρασε σε μια ήπια διόρθωση χωρίς κάποια σηματοδότηση. Παρόλα αυτά στο υψηλό εβδομάδας πέτυχε νέο υψηλό έτους. Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική.

    DJI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Τρέχουσα  τάση: Ανοδική

    Το εβδομαδιαίο στοπ (όριο μεταβολής της τάσης σε καθοδική) ανέβηκε  στις 37331 μονάδες

    Σχόλιο εβδομάδας:

    Ο αμερικανικός δείκτης DJI συνέχισε ανοδικά και πέτυχε ξανά νέο υψηλό έτους (52 εβδομάδων) στις 38782 μονάδες. Δεν υφίσταται προς το παρόν κάποια σηματοδότηση για την εμφάνιση κάποιας  διόρθωσης. Σε κάθε περίπτωση λόγος ανησυχίας για ανατροπή της εδραιωμένης ανοδικής τάσης θα υπάρξει με επίτευξη νέου χαμηλού κλεισίματος 4 εβδομάδων ενώ σχετική σηματοδότηση θα δοθεί με καθοδική διάσπαση του ΕΜΑ10 εβδομάδων.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Τρέχουσα  τάση: Καθοδική

    Το εβδομαδιαίο όριο μεταβολής της τάσης σε ανοδική υποχώρησε στα 72,28$.

    Σχόλιο εβδομάδας:

    Η τιμή του πετρελαίου μετά την έντονη ανοδική αντίδραση της περασμένης εβδομάδας αντέστρεψε την πορεία της και σημείωσε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα πετυχαίνοντας την διάσπαση του ΕΜΑ10 και νέο χαμηλό κλείσιμο 4 εβδομάδων αντιστρέφοντας την τάση σε καθοδική. Επιστροφή στην περιοχή βρίσκει στήριξη η τιμή λίγο πάνω και στην περιοχή των 70$. Εκεί βρήκε στήριξη το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2023 κάτι που επαναλήφθηκε και το δίμηνο Δεκ 23 – Ιαν 24.

    JP MORGAN

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Τρέχουσα  τάση: Ανοδική

    Το εβδομαδιαίο όριο μεταβολής της τάσης σε καθοδική ανέβηκε στα 167,1$.

    Σχόλιο εβδομάδας:

    Η μετοχή συνέχισε ανοδικά και πέτυχε νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 178,3$. Δεν υφίσταται προς το παρόν κάποια σηματοδότηση για την εμφάνιση κάποιας μεσοπρόθεσμης διόρθωσης. Σε κάθε περίπτωση λόγος ανησυχίας για ανατροπή της εδραιωμένης ανοδικής τάσης θα υπάρξει με επίτευξη νέου χαμηλού κλεισίματος 4 εβδομάδων ενώ σχετική σηματοδότηση θα δοθεί με καθοδική διάσπαση του ΕΜΑ10 εβδομάδων.

    TESLA

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 02/02/24

    Τρέχουσα  τάση: Καθοδική

    Το εβδομαδιαίο όριο μεταβολής της τάσης σε ανοδική υποχώρησε στα 218,9$.

    Σχόλιο εβδομάδας:

    Η μετοχή γύρισε ήπια ανοδικά χωρίς σηματοδότηση και διατηρώντας την καθοδική τάση. Προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για αλλαγή της τάσης. όπως έχει ήδη αναφερθεί η διακύμανση της τιμής της βρίσκεται σε ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι όπως φαίνεται στο διάγραμμα με την τιμή της να έχει φτάσει πολύ κοντά στο κάτω όριο αυτού του καναλιού. Αν διατηρηθεί αυτό το μοτίβο κίνησης μπορεί να εμφανιστεί μια ανοδική αντίδραση προς το επάνω όριο της οποίας το πρώτο βήμα ίσως να ήταν η αντίδραση αυτής της εβδομάδας.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί οι αναλυτές δίνουν τιμή-στόχο για την μετοχή πάνω από 20 ευρώ

    Ολη η αλήθεια για την υπερκάλυψη της προσφοράς του Ελ. Βενιζέλος και ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ

    Deutsche Bank: Δεύτερο στις μετοχικές αγορές το Χ.Α. τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ