• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Profit taking, ευκαιρίες εισόδου για τους εκτός αγοράς και τα πακέτα στη Jumbo

    Πίνακας με τους δείκτες στο Χρηματιστήριο


    Πίεση δέχονται οι επενδυτές που έμειναν εκτός αγοράς ή εξήλθαν αυτής αρκετά νωρίς και ενδεχομένως αυτός να είναι ένας από τους λόγους που το ελληνικό ράλι τιμών ανατροφοδοτείται, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Εκτιμούν δε, ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε πολύ επιλεκτικές αγορές και όχι σε συνολική αύξηση των θέσεων μας στα τρέχοντα επίπεδα.

    Αναφέρουν μάλιστα, ότι το επόμενο διάστημα θα τεθούν υπό αξιολόγηση και τα εταιρικά αποτελέσματα β’ τριμήνου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    Ωστόσο, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην καθοδήγηση των διοικήσεων, τουλάχιστον για το υπόλοιπο τους έτους, καθώς το βάρος των επιτοκίων θα λειτουργήσει αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα το β΄εξάμηνο.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη βιομηχανική παραγωγή Μαΐου της Ευρωζώνης, τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας και τον πολύ σημαντικό δείκτη τιμών παραγωγού Ιουνίου στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καυκά, υπεύθυνο ανάλυσης της Depolas Investment Services, ο χαμηλότερος των εκτιμήσεων πληθωρισμός Ιουνίου στις ΗΠΑ αφαίρεσε από τους επενδυτές τη δικαιολογία των πωλήσεων και οδήγησε σε κέρδη τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών σε αυτή την τροχιά είναι σχεδόν βέβαιο ότι πλησιάζουμε προς το τέλος των αυξήσεων στα επιτόκια στις ΗΠΑ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι διαφαίνεται η υποχώρηση αυτών στο κοντινό μέλλον.

    Αντίστοιχα για την Ευρωζώνη, η πορεία των επιτοκίων ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετική και αντίστοιχη φυσικά με τα ευρωπαϊκά οικονομικά δεδομένα.

    Άλλωστε, σήμερα το πρωί, ο πληθωρισμός Ιουνίου (τελική μέτρηση) στη Γαλλία κινήθηκε ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις.

    Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (Χ.Α.) ο γενικός δείκτης επιμένει ανοδικά, στις 1.327 μονάδες, αλλά όχι δυναμικά, όπως την Τρίτη.

    Πλην όμως, οι συναλλαγές στο ξεκίνημα είναι ψηλά, πάνω από τα 8,5 εκατ. ευρώ (5,8 εκατ. ευρώ, με 4 πακέτα στη Jumbo).

    Δεν παρουσιάζονται την Πέμπτη στο ξεκίνημα μεγάλες κινήσεις στις τράπεζες.

    Περισσότερο με κινήσεις συντήρησης και διατήρησης των κεκτημένων του περασμένου διαστήματος μοιάζουν, σημειώνουν οι χρηματιστές.

    Στο πλαίσιο αυτό, 0,94% τα κέρδη για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,11 στο 1,657 ευρώ, 0,32% τα κέρδη για την ΕΤΕ ΕΤΕ 1,32% 8,46 στα 6,35 ευρώ, μικρές απώλειες της τάξης του 0,24% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,52% 3,85 και 0,75% η άνοδος στην Alpha Bank.

    Επιμένει ανοδικά, στα 11,94 ευρώ η Aegean, στα 27,44 οριακά ανοδικά η Jumbo, στα 32,60, αμετάβλητος η Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,21% 38,72 στα 16,13 ευρώ, σταθεροποιητικά και ο ΟΠΑΠ, περί τα 15 ευρώ ο ΟΤΕ.

    Τέλος, στο 3,86% κατρακυλάει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς με απώλειες πάνω από 4% και στο 4,17% διαμορφώνεται ο αντίστοιχος ιταλικός τίτλος.

    Δεν υπάρχει διάθεση για ανάληψη περαιτέρω ρίσκου από τους συναλλασσόμενους.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Η επίσκεψη στην Αθήνα – Τα εξαιρετικά θετικά μηνύματα για τις τράπεζες

    Οι top αποδόσεις στα εταιρικά ομόλογα και οι ελκυστικές προϋποθέσεις για τους επενδυτές – αποταμιευτές

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τι ερευνά για το θέμα της εξαγοράς της ΑΝΕΚ από την Attica Group;



    ΣΧΟΛΙΑ