• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, Aegean, Cener, ΟΤΕ δίνουν τον τόνο

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos) - Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) - Αλέξης Αλεξίου (Cenergy) - Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos) – Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean) – Αλέξης Αλεξίου (Cenergy) – Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)


    Κοντά στις 1.182 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) με χαμηλές συναλλαγές μόλις 2,35 εκατ. ευρώ, έπειτα από το σταθεροποιητικά άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης.

    Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο CAC 40 βρέθηκε να χάνει 1%. Η πτώση οφείλεται στη μετοχή της Sanofi, η οποία υποχωρεί 15% μάλλον λόγω αποτελεσμάτων και ενός εταιρικού μετασχηματισμού.

    Η εγχώρια αγορά κινείται υποτονικά, με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες κινήσεις.

    Ήπια υψηλότερα λοιπόν, με Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 και Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 να προσπαθούν να ηγηθούν.

    Ως προς τον Μυτιληναίο, σημαντική υπέρβαση του 1 δισ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA βλέπουν οι αναλυτές και επαναλαμβάνουν τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.

    Χθες η μετοχή εξέπληξε με την πορεία της καθώς παρά τα ισχυρά μεγέθη έκλεισε με μεγάλες απώλειες περί το 4% κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών.

    Σήμερα ενισχύεται 1,5% στο ξεκίνημα.

    Ξεχωρίζει λίγο η Alpha Bank, αλλά συνολικά το άνοιγμα είναι υποτονικό.

    Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Η Alpha Bank ανακοινώσει στις 3 Νοεμβρίου και η Eurobank στις 7 Νοεμβρίου.

    Μπήκαν τα warrants της Τράπεζας Αττικής σήμερα με τιμή εκκίνησης τα 12,84 ευρώ περίπου, αλλά η πρώτη εντολή αγοράς είναι στο 1 ευρώ και η επόμενη στο 1 σεντ. Πωλητές δεν υπάρχουν.

    Tην ίδια στιγμή, η αύξηση κεφαλαίου της Ιντραλότ καλύφθηκε και μάλιστα εύκολα, όπως άλλωστε αναμενόταν, κάτι που ανακοινώθηκε και από την εταιρεία.

    Έχουν μπει ισχυρά χαρτοφυλάκια και έτσι δεν έμειναν αδιάθετα, άρα δε θα ανοίξει σήμερα βιβλίο προσφορών.

    Με την είσοδο των νέων μετοχών στις 7 Νοεμβρίου, αναμένεται να γίνει και η άρση επιτήρησης και να μπει ξανά η μετοχή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Θα ακολουθήσει η έκδοση του εταιρικού ομολόγου που επίσης θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο και όπως έχει ήδη πει η διοίκηση η αποπληρωμή του ομολόγου.

    Θα χρειαστεί και ένα δάνειο από τράπεζες που έχει λάβει, όπως φαίνεται την έγκριση.

    Μειώνεται ο καθαρός δανεισμός, έχει ήδη κέρδη ο όμιλος και το equity story, όπως το έχει χαρακτηρίσει πρόσφατα η διοίκηση μόλις ξεκινάει.

    Οριακά κέρδη για την Alpha Bank μόλις 0,36%, στο 1,395 ευρώ, αμετάβλητη η ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 στα 5,51, μικρή αρνητική μεταβολή για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 στο 1,526 ευρώ, αμετάβλητη και η Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 στα 2,80.

    Με ποια χαρτιά συντηρείται το θετικό πρόσημο;

    Κέρδη 1,58% η Cener CENER 0,76% 8,00 2,67% η Αegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 κέρδη 1,41% η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 και 1,31% ο ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Οι 5+3 μετοχές που βγάζουν άμυνα και το στοίχημα για υπέρβαση των 1.200 μονάδων

    Χρυσές λίρες: Πόσες πούλησαν οι Ελληνες το 9μηνο του 2023 – Χαμός με το ρεκόρ στην τιμή

    Γιατί η αγορά δεν «κεφαλαιοποιεί» τις τρεις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας



    ΣΧΟΛΙΑ