• Business

    Intralot: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ των €135 εκατ. – Δεν «ανοίγει» η διαδικασία ιδιωτικής τοποθέτησης

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)


    Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η κεφαλαιακή αύξηση της Intralot, καθώς εξελίχθηκε σε ισχυρό πόλο έλξης για τους επενδυτές. Μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και έξι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες, όπως επίσης όπως επίσης διεθνή Funds, αλλά και ιδιώτες κεφαλαιούχοι.

    Μέσω εκτεταμένης αγοράς δικαιωμάτων, τοποθετήσεων από υφιστάμενους μετόχους, αλλά και υπερεγγραφών, η ΑΜΚ υπερκέρασε αισθητά το ζητούμενο ποσό των 135 εκατ. ευρώ.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να ανοίξει βιβλίο προσφορών για ιδιωτικές τοποθετήσεις, αφού από τη διαδικασία που ολοκληρώθηκε χθες δεν προέκυψε μετοχικό υπόλοιπο που να έμεινε αδιάθετο.

    Πλέον, εκείνο που απομένει είναι η επισημοποίηση των στοιχείων της κατανομής των κατανομής των νέων μετοχών, οι οποίες και αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα διαπραγμάτευσης στις 7 Νοεμβρίου.

    Στο χρηματιστήριο η ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης βρήκε την τιμή της μετοχής της Intralot να κλείνει με άλμα 5,15% στα 0,7150 ευρώ. Αντικατοπτρίζοντας την έντονη ζήτηση από επενδυτές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αριθμό μετοχών μέσω της ΑΜΚ.

    Τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής είναι…23,27% πάνω από την τιμή διάθεσης των νέων τίτλων (0,58 ευρώ) και μένει να διαπιστωθεί ποια θα είναι η χρηματιστηριακή «συμπεριφορά» όταν τεθούν σε διαπραγμάτευση τα νέα «χαρτιά».

    Σε ό,τι αφορά τη πολυσυζητημένη συμμετοχή των έξι επιχειρηματιών, όλα δείχνουν ότι η μεγαλύτερη παρουσία με όρους τοποθέτησης κεφαλαίων, είναι αυτή του πειραιώτη εφοπλιστή και συνάμα ιδιοκτήτη λαοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας, με παράλληλη παρουσία και στα Media.

    Ιστορικός συμβιβασμός με ηχηρή παρουσία στην ΑΜΚ

    H κίνηση του οποίου, εκτός του ότι ξεπερνά τις μετοχικές θέσεις που απέκτησαν οι άλλοι 5, συνιστά και μια έμπρακτη απόδειξη… ιστορικού συμβιβασμού με τον ιδρυτή, μετοχικό και διοικητικό ηγέτη της Intralot, Σωκράτη Κόκκαλη.

    Ορισμένες πληροφορίες θέλουν το εφοπλιστή να κατέχει το 2,8% στην Intralot, κάτι που όμως μόνο o ίδιος μπορεί να επιβεβαιώσει αν όντως είναι έτσι.

    Το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους επιχειρηματίες, που επίσης είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να ανακοινώσουν τα ποσοστά συμμετοχής, καθώς αυτά δεν ξεπερνούν το 5% για τον καθένα.

    Πέραν τούτων και μέσω της αγοράς δικαιωμάτων, η Ιντρακόμ τοποθέτησε 25 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ και θα κατέχει το 7,13% της Intralot. Ενώ ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας με τοποθετήσεις 16,77% θα έχει ποσοστό κοντά στο 4,8%.

    Με την κεφαλαιακή αύξηση των 135 εκατ. ευρώ, δεύτερη σε διάστημα 15 μηνών, ο στόχος της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη είναι διπλός:

    Κατά πρώτον να θεραπευτεί η «πληγή» των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων (93,3 εκατ. ευρώ) έτσι ώστε να βγει άμεσα η Intralot από το γκρίζο χρηματιστηριακό καθεστώς της επιτήρησης.

    Και κατά δεύτερον να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση του ομολογιακού δανείου, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 355,6 εκατ. ευρώ και βαρύνεται με επιτοκιακό κουπόνι 5,25% ετησίως.

    Η ολοκληρωτική προεξόφληση του ομολογιακού, θα συντελεστεί με άλλες δύο παράπλευρες κινήσεις εν ευθέτω χρόνω.

    Την έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ, το οποίο θα είναι διαπραγματεύσιμο στο χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά και τη συνδρομή των τραπεζών με κοινοπρακτικό δανεισμό 100 εκατ. ευρώ.

    Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει ο κύκλος της εξυγίανσης, ανοίγοντας παράλληλα το story της ανάπτυξης. Στην προμετωπίδα του οποίου βρίσκεται η εισαγωγή στη Wall Street της πολύφερνης, θυγατρικής της Ιντραλότ στην Αμερική.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε υψηλό όλων των εποχών ανέβηκε η τιμή της χρυσής λίρας

    Amazon: Άλμα 13% στα έσοδα για το γ’ τρίμηνο

    Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία των «27» για «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ