• ΑΓΟΡΕΣ

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Βουτιά 10% για τον S&P στο τέλος του έτους- Δύσκολο και το 2024

    • NewsRoom
    Μάικ Ουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Ουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Οι ΗΠΑ έχουν αποφύγει την ύφεση ή απλά οι επιπτώσεις της νομισματικής σύσφιξης θα φανούν μέσα στο επόμενο έτος;

    Για τον αναλυτή Μάικ Ουίλσον της Morgan Stanley, το πιο πιθανό σενάριο είναι το δεύτερο. «Η πλειονότητα των επενδυτών με τους οποίους έχω μιλήσει βρίσκονται στην δεύτερη κατηγορία, σε όσους πιστεύουν ότι η ύφεση απλά έχει καθυστερήσει να έρθει», ανέφερε ο αναλυτής.

    Αγορές και Fed

    Ήδη από τις αρχές του έτους, πολλοί αναλυτές έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται στα πρόθυρα μιας κρίσης. Το ράλι στους διεθνείς δείκτες αγορών, η νέα επενδυτική λατρεία για την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και η ανθεκτική οικονομία παρά τους κλυδωνισμούς διέψευσαν οικονομολόγους και αναλυτές, με κάποιους από αυτούς να συνεχίζουν να επιμένουν  ότι δεν έχει γλυτώσει τόσο εύκολα η οικονομία, σε μία περίοδο αυξημένων επιτοκίων και με την κορύφωσή τους να μην έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

    Εντυπωσιακό το ράλι στις αγορές

    Ο S&P έχει κάνει ένα ράλι 16% από την αρχή του έτους, με τον Nasdaq να έχει εκτοξεύσει τα κέρδη του κατά 30%. Τα στοιχήματα των traders για μία μείωση στα επιτόκια στις αρχές του 2024 φαίνεται να πέφτουν έξω, με τη Fed να εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς η αγορά εργασίας και οικονομία έχουν αποδειχθεί πολύ πιο ανθεκτικές απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

    Στο επίκεντρο τα risky assets

    H εκτόξευση των μετοχών τεχνολογίας μέσα στο 2023 ανέδειξε την νέα αγαπημένη επένδυση της Wall Street, όμως όσο περνάει ο καιρός και με κάποιες εταιρείες να έχουν κάνει άλμα ακόμα και πάνω από 100% στη κεφαλαιοποίησή τους, αναλυτές αλλά και επενδυτές προειδοποιούν ότι τα περιθώρια νέων κερδών στενεύουν.

    Τα λεγόμενα risky assets είχαν ήδη μια «τραυματική» για πολλούς επενδυτές βουτιά μέσα στο 2022 με αρκετούς αναλυτές να έχουν προειδοποιήσει ότι τα κέρδη της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι πιθανόν να αποδειχθούν φούσκα.

    Η συνεχής διάψευση από τους επενδυτές της Wall Street που διατηρούν μια σταθερή πορεία ανάκαμψης στους αμερικανικούς δείκτες έχει οδηγήσει μία σειρά αναλυτών, όπως ο Manish Kabra της Societe Generale και ο Greg Boutle της BNP Paribas, να αναθεωρήσουν ανοδικά πρόσφατα τους στόχους τους για το κλείσιμο του S&P στο τέλος του έτους.

    Δεν ισχύει το ίδιο για τον Ουίλσον ο οποίος βλέπει βουτιά τουλάχιστον 10% στον S&P και μία δύσκολη πορεία για το επόμενο έτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ray Dalio: Επιθυμείτε να επενδύσετε στο AI; – H Νο1 συμβουλή του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου

    UBS για Ελλάδα: Η επόμενη μέρα μετά την επενδυτική βαθμίδα και τις φυσικές καταστροφές

    Τα hedge funds στοιχηματίζουν στο δολάριο εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed



    ΣΧΟΛΙΑ