• ΑΓΟΡΕΣ

    Τα hedge funds στοιχηματίζουν στο δολάριο εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed

    • Bloomberg
    Win Thin, επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων της Brown Brothers Harriman & Co.

    Win Thin, επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων της Brown Brothers Harriman & Co.


    Τα hedge funds εμφανίζονται bullish έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, καθώς ενισχύονται οι εικασίες ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed θα διατηρήσουν την “σφιχτή” στάση τους κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

    Τα αμοιβαία κεφάλαια μόχλευσης και άλλοι σημαντικοί παίκτες κατείχαν συνολικά 18.000 καθαρές long θέσεις στο δολάριο την εβδομάδα που έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου, έναντι 25.175 καθαρών shorts την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Συναλλαγών επί των Futures Εμπορευμάτων.

    Η αλλαγή οφείλεται στη μεγαλύτερη διολίσθηση που σημείωσε το ευρώ από τον Ιανουάριο, καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων, αναφέρει το bloomberg.

    «Με τα δεδομένα των ΗΠΑ να παραμένουν σχετικά ισχυρά, πιστεύουμε ότι το ράλι του δολαρίου θα συνεχιστεί», έγραψε σε σημείωμα ο Win Thin, επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων της Brown Brothers Harriman & Co. στη Νέα Υόρκη.

    «Περιμένουμε μια σφιχτή στάση από τη Fed αυτή την εβδομάδα που αφήνει την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω σύσφιξη», είπε.

    «Από την άλλη πλευρά, σχεδόν κάθε άλλη μεγάλη κεντρική τράπεζα που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα της ΕΚΤ και να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ σηματοδοτεί ότι η κορύφωση πλησιάζει».

    Speculators Go Bullish Dollar Position First Time Since March | Move comes as Fed seen being more hawkish than peers
    Οι κερδοσκόποι εμφανίζονται bullish έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά από τον Μάρτιο

    Οι επενδυτές έχουν πιο θετική στάση απέναντι στο δολάριο τις τελευταίες επτά εβδομάδες, αφού στα τέλη Ιουλίου είχαν τις περισσότερες short θέσεις έναντι του αμερικανικού νομίσματος σε περισσότερα από δύο χρόνια.

    Η μετατόπιση σημειώθηκε καθώς η ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ ενίσχυσε το ενδεχόμενο οι αξιωματούχοι της Fed να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις για τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση επιτοκίων φέτος και οδήγησε τους επενδυτές να περιορίσουν τα στοιχήματα για απότομες μειώσεις το 2024.

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Τι εκτιμά για την ελληνική αγορά ακινήτων και τις εκδόσεις MREL των ελληνικών τραπεζών

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Alpha Bank, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development, Motor Oil, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή

    Σόλομον (Goldman Sachs): Πιο πιθανή η «ομαλή προσγείωση» για ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ