• ΑΓΟΡΕΣ

    Ray Dalio: Επιθυμείτε να επενδύσετε στο AI; – H Νο1 συμβουλή του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου

    • NewsRoom

    Ray Dalio


    Τη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου συστήνει στους επενδυτές ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ray Dalio, κατά το διάστημα που επιμένουν οι οικονομικοί και γεωπολιτικοί «αντίθετοι άνεμοι».

    «Να προτιμάτε τη διαφοροποίηση, γιατί αυτά που δεν γνωρίζουμε, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε», δήλωσε ο Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates, ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο.

    «Η διαφοροποίηση μπορεί να μειώσει σταδιακά το ρίσκο, εάν γνωρίζετε πώς να γίνει σωστά», ανέφερε στο Milken Institute Asia Summit στη Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα.

    «Δώστε βάση στις συνέπειες των μεγάλων αναταράξεων που πρόκειται να συμβούν, διότι ο κόσμος θα είναι ριζικά διαφορετικός σε πέντε χρόνια. Και θα αλλάζει χρόνο με το χρόνο», εξήγησε.

    Η «χρονική σκουληκότρυπα»

    Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει τραβήξει επίσης την προσοχή του Dalio, ο οποίος, όπως είπε, συνιστά στους επενδυτές να τοποθετούν χρήματα σε εταιρείες που υιοθετούν αυτή τη νέα τεχνολογία, σε αντίθεση με αυτές που τη δημιουργούν.

    «Είναι σαν να περνάμε μέσα από μία “χρονική σκουληκότρυπα”. Θα βρεθούμε ξαφνικά σε έναν διαφορετικό κόσμο. Όλα θα διαταραχθούν», τόνισε ο Dalio.

    «Δεν χρειάζεται να επιλεχθούν αυτοί που δημιουργούν τις νέες τεχνολογίες. Πρέπει πραγματικά να επιλεχθούν αυτοί που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε.

    Ασία, ένα «συναρπαστικό μέρος»!

    Μιλώντας στο κοινό στη σύνοδο κορυφής στη Σιγκαπούρη, ο Dalio σημείωσε ότι η πόλη-κράτος είναι ένα «πολύ ιδιαίτερο μέρος, σε μια πολύ συναρπαστική περιοχή».

    «Το παγκόσμιο τοπίο αλλάζει, η παγκόσμια τάξη πραγμάτων αλλάζει… Και με τη Σιγκαπούρη ως ουσιαστικά κόμβο, είναι ένα καταπληκτικό μέρος», ανέφερε εκτός άλλων.

    Ερωτηθείς σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό οικογενειακών γραφείων που δημιουργούνται στη Σιγκαπούρη, ο Dalio μοιράστηκε τα τρία μεγαλύτερα ζητήματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη, όταν επιλέγει μια χώρα για επενδύσεις.

    «Μια χώρα πρέπει να βρίσκεται σε καλό σημείο εισοδηματικά και να εμφανίζει έναν καλό ισολογισμό, σε ένα περιβάλλον ‘ευγένειας’ όπου οι άνθρωποι εργάζονται συλλογικά για να γίνουν μεγάλα πράγματα», είπε.

    «Η πλευρά που παίρνει η χώρα όταν προκύπτει μια διεθνής σύγκρουση είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη», πρόσθεσε.

    Τόνισε δε ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι επενδυτές είναι «να πιστεύουν ότι οι αγορές που έχουν καλή απόδοση αποτελούν και τις σωστές επενδύσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Alibaba: Σχεδιάζει επένδυση 2 δισ. δολαρίων στην Τουρκία

    Αντιδράσεις της «πληγωμένης» Hapag-Lloyd από την είσοδο της MSC στο λιμάνι του Αμβούργου

    ΔΕΗ: Τι απαντά για το υδροηλεκτρικό έργο του 1 δισ. στη Βόρεια Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ