• ΑΓΟΡΕΣ

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Μην μπείτε στο ράλι μετοχών, θα απογοητευτείτε

    • Bloomberg
    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Η αισιοδοξία των επενδυτών για πρόωρη παύση στην αύξηση επιτοκίων από τη Fed δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, προειδοποιεί ο στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικ Ουίλσον και προτρέπει τους επενδυτές να μην συμμετέχουν στο ράλι μετοχών.

    «Η καλή πορεία στις τιμές των μετοχών έχει αρχίσει να πείθει πολλούς επενδυτές ότι δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία και προσπαθούν να συμμετέχουν ενεργά στο ράλι», αναφέρει σε ένα σημείωμα της η Morgan Stanley.

    «H Fed δεν θα κάνει πίσω»

    «Πιστεύουμε όμως ότι η πρόσφατη άνοδος των τιμών είναι περισσότερο μια εποχική επίδραση του Ιανουαρίου, μετά από μία βάναυση χρονιά κι ένα δύσκολο τέλος που είχαν οι αγορές τον Δεκέμβριο», συνεχίζει o Μάικ Ουίλσον.

    Η Morgan Stanley αναφέρεται στα αποτελέσματα των εταιρειών, τα οποία είναι χειρότερα από το αναμενόμενο, ιδίως όσον αφορά τα περιθώρια κέρδους.

    «Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ξεχάσει τον βασικό κανόνα. Μην πολεμάς την Fed», αναφέρει το σημείωμα και προειδοποιεί ότι η τρέχουσα εβδομάδα ίσως τους το υπενθυμίσει.

    Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η Fed θα ανακοινώσει τη νέα αύξηση επιτοκίων, με τους επενδυτές να ποντάρουν σε μία αύξηση κατά 0,25, ενώ κάποια στοιχήματα προβλέπουν ακόμα και παύση της αύξησης των επιτοκίων.

    Οι αμερικάνικοι δείκτες δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από τις επιθετικές δηλώσεις των Αμερικανών τραπεζιτών, με τον S&P 500 να έχει καταγράψει κέρδη και τους επενδυτές να ανταμείβουν τις εταιρείες, ακόμα και στις περιπτώσεις όπου στα αποτελέσματά τους αποτυπώνονται σημάδια επιβράδυνσης.

    «Μία Fed που δεν δείχνει να έχει πρόθεση να μεταστρέψει την πολιτική της σε μία πιο ήπια στρατηγική εναντίον του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τα χειρότερα αποτελέσματα εταιρειών από το 2008, θεωρούμε ότι είναι αυτά που θα οδηγήσουν στο τελευταίο μέρος της bear market, στην οποία βρισκόμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Ουίλσον.

    Προειδοποιήσεις και από την JP Morgan

    Την άποψη του Ουίλσον συμμερίζεται και η JP Morgan, η οποία πρότεινε στους επενδυτές να πουλήσουν, ακόμα κι αν βλέπουν τους δείκτες να κινούνται υψηλότερα.

    «Η προσδοκία για νέα άνοδο στις τιμές των μετοχών μπορεί να μην ικανοποιηθεί και τα ασθενέστερα κέρδη σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της δραστηριότητας είναι πιθανό να επιβαρύνουν τις μετοχές, ανέφερε ο Mislav Matejka.

    Ακόμα κι ο Μάρκο Κολάνοβιτς, που μέχρι πέρσι ήταν ο πιο διάσημος «ταύρος» των μετοχών, έχει αλλάξει στρατηγική φέτος και προειδοποιεί ότι η οικονομία οδεύει προς ύφεση τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς τα επιτόκια αυξάνονται και οι καταναλωτές δεν είναι πλέον τόσο ανθεκτικοί. «Είμαι ξεκάθαρα αρνητικός όσον αφορά την αγορά μετοχών», ανέφερε σε δηλώσεις του στο CNBC την προηγούμενη εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ebury: Η προσοχή στις συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ