• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακές απώλειες στα futures της Wall Street εν αναμονή της κατάθεσης Πάουελ στο Κογκρέσο

    Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται αυτή την ώρα, τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, εν αναμονή της κατάθεσης του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

    Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, την πρώτη συνεδρίαση για την εβδομάδα καθώς η 19η Ιουνίου είναι αργία για την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με απώλειες, με τους επενδυτές να αναμένουν με αγωνία τις δηλώσεις του Πάουελ σήμερα Τετάρτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων και αύριο Πέμπτη στη Γερουσία.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά το πάγωμα των επιτοκίων της Fed για τον μήνα Ιούνιο στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, ο Πάουελ καθησύχασε τους επενδυτές μετά τις ανακοινώσεις των προβλέψεων της τράπεζας, αναφέροντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της τον Ιούλιο.

    Παράλληλα, η πορεία της Κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, δημιούργησε νέες ανησυχίες στους επενδυτές. Αιτία της ανησυχίας αποτέλεσε το γεγονός ότι η Κίνα προχώρησε σήμερα σε μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού της. Πρόκειται για τις πρώτες μειώσεις αυτού του είδους μέσα σε δέκα μήνες, με τις αρχές να επιδιώκουν μέσω αυτής της κίνησης την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης, παραδεχωμενοι εμμέσως πως η πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετά ικανοποιητική.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ανησυχίες για την αγορά ακινήτων σήμαιναν ότι η χαλάρωση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν. Μάλιστα, η τελευταία νομισματική χαλάρωση έρχεται καθώς η ανάκαμψη μετά την πανδημία υποδηλώνει σημάδια απώλειας της αρχικής δυναμικής που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο.

    Πώς κινούνται τα futures της Wall Street

    Τα futures του Dow σημειώνουν οριακές απώλειες 0,05% στις 34.036,25 μονάδες. Αντιστοίχως, τα futures του Nasdaq σημειώνουν οριακές απώλειες 0,07% στις 15.059,58 μονάδες.

    Αντίθετα, τα futures του S&P είναι σχεδόν αμετάβλητα στις 15.059,58 μονάδες με οριακή άνοδο 0,0057%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Έσοδα 1,4 δισ. από τις πωλήσεις στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ