• Business

    Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 18% τον Μάιο – Οι κερδισμένοι

    • Bloomberg
    αεροφωτογραφία με παρακρισμένα αυτοκίνητα σε σειρές


    Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη συνέχισαν την ανοδική τους πορεία τον Μάιο, παρουσιάζοντας αύξηση για δέκατο συνεχόμενο μήνα, με την ζήτηση να εστιάζεται στα ηλεκτρικά οχήματα.

    Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18% σε 1,12 εκατομμύρια οχήματα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

    Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία εκτινάχθηκαν κατά 66% τον περασμένο μήνα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελήθηκαν από τη βελτιωμένη προσφορά εξαρτημάτων, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις.

    Europe’s Car-Sales Streak Hits 10 Months | Registrations rose more than 18% in May
    Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18% τον Μάιο

    Η Tesla Inc. ηγήθηκε της αύξηση των EV, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, εν μέρει χάρη στις επιθετικές μειώσεις των τιμών.

    Άλλες σειρές plug-in αυτοκινήτων, όπως η MG της SAIC Motor Corp., είναι επίσης δημοφιλείς στους αγοραστές, σύμφωνα με τον Felipe Munoz, αναλυτή της Jato Dynamics.

    «Οι καταναλωτές φαίνεται να ανταποκρίνονται στις ευρύτερες ανταγωνιστικές προσφορές που παρουσιάζουν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες», είπε.

    Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν περισσότερα οχήματα καθώς τα μακροχρόνια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα τελικά άρχισαν να χαλαρώνουν. Πριν από αυτή τη 10μηνη περίοδο επέκτασης, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν για 13 διαδοχικούς μήνες.

    Μετά τη μάχη για τη διατήρηση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής, η προσοχή έχει μετατοπιστεί στον κίνδυνο οι καταναλωτές να μειώσουν τα έξοδα τους ως αποτέλεσμα του απότομα υψηλότερου κόστους ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ραγδαίας αύξησης των τιμών  ενέργειας.

    Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες με τις δαπάνες των νοικοκυριών να μειώνονται σε τρόφιμα, ποτά και είδη ένδυσης. Έκτοτε εμφανίστηκαν περισσότερα σημάδια χαλάρωσης, με την παραγωγή χημικών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να παραμένει κατά ένα πέμπτο κάτω από τα ιστορικά επίπεδα.

    Europe’s Car-Sales Tallies | How major automakers fared last month
    Πώς τα πήγαν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τον περασμένο μήνα

    Σχεδόν το 14% των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 40% σε λίγο περισσότερες από 730.000 μονάδες.

    Κερδισμένοι και χαμένοι

    Η Tesla ξεπέρασε τις μάρκες Nissan και Volvo με ταξινομημένα 138.294 αυτοκίνητα.

    Η Renault SA ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών αυτοκινήτων στην Ευρώπη όσον αφορά το ποσοστό αύξησης, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 31% στα 515.340, και βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά την Volkswagen AG και τη Stellantis NV.

    Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του περασμένου έτους, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν πίσω από την Hyundai Motor Group.

    Μεταξύ των μεγάλων αγορών, η Ιταλία και η Γερμανία ηγήθηκαν της συνολικής αύξησης των πωλήσεων όλων των τύπων οχημάτων τον Μάιο με κέρδη 23% και 19%, αντίστοιχα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ιδού το νέο Renault Rafale!

    Οδηγούμε το Audi Q2 1.5lt/150PS

    Επαναφορτιζόμενη Alfa Romeo Tonale!

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ