• ΑΓΟΡΕΣ

    Ράλι και νέο υψηλό 52 εβδομάδων για την Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO στην Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Νέο υψηλό 52 εβδομάδων για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που έχει βάλει πλώρη για να ξεπεράσει τα 3,60 ευρώ.

    Κοντά στο 3% τα κέρδη για τη μετοχή ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 σε μία όχι και τόσο καλή μέρα για την αγορά, αλλά με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 2 εκατ. τεμάχια.

    Η παρουσίαση της τράπεζας ενόψει της πώλησης ποσοστού από το ΤΧΣ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους ξένους αναλυτές κατά τις παρουσίασεις που διεξήχθησαν εδώ και δύο εβδομάδες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

    Οι ξένοι οίκοι όπως είναι γνωστό έχουν ανεβάσει την τιμή στόχο για όλες τις τράπεζες και ειδικά για την Πειραιώς που έχει μπροστά της το placement.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μέσω του ΤΧΣ σχεδιάζει την πώληση ποσοστού της τάξης του 20%, αντί του 27% που ήταν η αρχική σκέψη, με αποτέλεσμα πόλλοι απο τους ξένους να σπεύδουν να τοποθετηθούν από τώρα στη μετοχή, φοβούμενοι μήπως κατά τη διαδικασία του placement αποκτήσουν λιγότερα κομμάτια από αυτά που ενδεχομένως επεδίωκαν.

    Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για το σύνολο της αγοράς, καθώς από τη μία εχουμε τη δημόσια εγγραφή του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και από την άλλη το placement στην Τράπεζα Πειραιως, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

    Στα 5 ευρώ η τιμή στόχος από την Optima και την JP Morgan και 4,5 ευρώ για την NBG Securities.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley για Ryanair: Η ισχυρή ζήτηση και οι μειωμένες διαθέσιμες θέσεις εκτοξεύουν τη μετοχή

    Ισχυρή ζήτηση για το νέο 10ετές ελληνικό ομόλογο – Πάνω από €30 δισ. οι προσφορές

    Optima Bank για ΔΕΗ: Αγοράστε τη μετοχή της για το 2024 – Περιθώριο ανόδου 45%



    ΣΧΟΛΙΑ