• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί κάνει «ράλι» η Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Έντονο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς όπως είχε επισημάνει από το άνοιγμα της συνεδρίασης το mononews.gr.

    Η μετοχή οδεύει προς νέα υψηλά έτους κινούμενη αυτή την ώρα στα 3,55 ευρώ ΠΕΙΡ 0,26% 3,87 και με άνοδο πάνω από 2% διακινώντας περισσότερα από 1 εκατ. τεμάχια.

    Η παρουσίαση της τράπεζας ενόψει της πώλησης ποσοστού από το ΤΧΣ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους ξένους αναλυτές κατά τις παρουσίασεις που διεξήχθησαν εδώ και δύο εβδομάδες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

    Οι ξένοι οίκοι όπως είναι γνωστό έχουν ανεβάσει την τιμή στόχο για όλες τις τράπεζες και ειδικά για την Πειραιώς που έχει μπροστά της το placement.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μέσω του ΤΧΣ σχεδιάζει την πώληση ποσοστού της τάξης του 20%, αντί του 27% που ήταν η αρχική σκέψη, με αποτέλεσμα πόλλοι απο τους ξένους να σπεύδουν να τοποθετηθούν από τώρα στη μετοχή, φοβούμενοι μήπως κατά τη διαδικασία του placement αποκτήσουν λιγότερα κομμάτια από αυτά που ενδεχομένως επεδίωκαν.

    Η εξέλιξη αυτή τροφοδοτεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για το σύνολο της αγοράς, καθώς από τη μία εχουμε τη δημόσια εγγραφή του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και από την άλλη το placement στην Τράπεζα Πειραιως, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley για Ryanair: Η ισχυρή ζήτηση και οι μειωμένες διαθέσιμες θέσεις εκτοξεύουν τη μετοχή

    Ισχυρή ζήτηση για το νέο 10ετές ελληνικό ομόλογο – Πάνω από €30 δισ. οι προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ