• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέες εισαγωγές και αυξήσεις κεφαλαίου θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για το 2021

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Πάνω από 100% σε αποδόσεις έχουν κάνει από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου οι μετοχές τη μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Οι τράπεζες μπορεί να σημειώνουν απώλειες συνολικά το 2020, αλλά δεν γίνεται να αγνοηθεί το γεγονός ότι έχουν γράψει αποδόσεις πάνω από 120%, μετοχές όπως της Αlpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57

    Πάνω από 120% είναι η απόδοση που έχει σημειωθεί για την Aegean ΑΡΑΙΓ 0,08% 11,78, πάνω από 130% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24 και πάνω από 110% για τη μετοχή της Βιοχάλκο ΒΙΟ 4,88% 5,59.

    Οι ξένοι εστιάζουν στα χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ δεν περνάει απαρατήρητη η αντίδραση σχεδόν 100% στη μετοχή των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 0,12% 8,20, με την προσοχή της αγοράς να εστιάζεται με το γύρισμα της χρονιάς στις μετοχές εκείνες για τις οποίες οι διοικήσεις τους σχεδιάζουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά το 2021 θα απαιτηθούν κεφάλαια από πλευράς των επενδυτών για να συνδράμουν την επικείμενη δημόσια εγγραφή της Interlife Ασφαλιστικής, που πήρε το «ok» από την διοίκηση του Χ.Α., αλλά απομένει η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.  Επίσης, οι μέτοχοι θα πρέπει να έχουν ρευστότητα για να μπουν στην αύξηση κεφαλαίου της Aegean, η οποία υπολογίζεται περί τα 60 – 70 εκατ. ευρώ η οποία θα καλυφθεί από τους παλαιούς μετόχους.

    Η μετοχή που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει κάτι που έχει αρχίζει να είναι κάτι περισσότερο από έκδηλο στο ταμπλό είναι αυτή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78, που χθες έγραψε άνοδο σχεδόν 16%. Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι το 2021 θα είναι χρονιά αλλαγής σκηνικού για την τράπεζα με την επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα. Κίνηση, η οποία ανοίγει τον δρόμο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς για να ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα.

    Τέλος, η αγορά κρίνει ως ιδιαίτερο σημαντικό το γεγονός ότι το καλό κλίμα που τείνει να παγιωθεί στην αγορά ανοίγει την όρεξη για νέες εισαγωγές. Και η περίπτωση της Βορειοελλαδικής ασφαλιστικής εταιρείας αποτελεί μία καλή αρχή αφήνοντας στο παρελθόν τη μακρά και σκοτεινή περίοδο που εταιρείες έβγαιναν αντί να μπαίνουν στο ταμπλό. 

    Διαβάστε επίσης:

    Interlife: Η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο Χ.Α. μετά από 3,5 χρόνια!

    Xρηματιστήριο: Bids στην προοπτική αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας μέσα στο 2021

    Η αντίδραση του ομολόγου της Ελλάκτωρ και γιατί οι Ολλανδοί επιλέγουν τον Ξενόφο για το management

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ