• ΑΓΟΡΕΣ

    Η αντίδραση του ομολόγου της Ελλάκτωρ και γιατί οι Ολλανδοί επιλέγουν τον Ξενόφο για το management

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) – Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh)


    Φόρα για τα… 100 έχει πάρει το ομόλογο της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,61.

    Η κινητικότητα γύρω από τη μετοχή, με αφορμή τις εξελίξεις που σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ολλανδικής Reggeborgh, αλλά και η άμυνα που χτίζουν οι αδελφοί Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, δημιουργούν την ασφάλεια για την επόμενη μέρα, όποια από τις δύο πλευρές επικρατήσει στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου.

    Ο ολλανδικός όμιλος των 6 δισ. ευρώ εσόδων και, από την άλλη, η εμπειρία στην εγχώρια κατασκευαστική και ενεργειακή αγορά των αδελφών Καλλιτσάντση δεν περνούν απαρατήρητα από τους επενδυτές.

    Το διεθνές 5ετές ομόλογο της Ελλάκτωρ έφτασε στα… τάρταρα μέσα στην πρώτη φάση της πανδημίας, κατρακυλώντας σε αξία στο 53,5. Προσέγγισε σε αξία τις 90 μονάδες τον Σεπτέμβριο, εν συνεχεία βρέθηκε σε περίοδο διακυμάνσεων, μη χάνοντας όμως σε αξία τις 80 μονάδες, και πλέον προσεγγίζει εκ νέου τις 90 μονάδες.

    Χθες εξάλλου έγινε γνωστό το διοικητικό συμβούλιο που προτείνουν οι Ολλανδοί για την επόμενη μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου δεν προτάθηκε κάποιο στέλεχος με εμπειρία στις κατασκευές. Προτάθηκε ο κ. Άρης Ξενόφος, διαχειριστής κεφαλαίων στη Eurobank την προηγούμενη 10ετία, επικεφαλής του ΤΧΣ στην κρίσιμη περίοδο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το 2016, η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν δεν είχαν προηγηθεί οι ανακολουθίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ της πρώτης περιόδου, και στη συνέχεια εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

    Οι Ολλανδοί φαίνεται ότι εστιάζουν ιδιαίτερα στα οικονομικά στοιχεία που διαρθρώνουν τον ισολογισμό του ομίλου της Ελλάκτωρ.

    Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου, η ρευστότητα της Ελλάκτωρ αυξήθηκε στο 3ο τρίμηνο 2020 και ανήλθε στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2020 σε 439 εκατ. ευρώ έναντι 400 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου του 2020 και 463 εκατ. στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2019.

    Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 1,101 δισ. στις 30.9.2020, έναντι 1,143 δισ. ευρώ στις 30.6.2020 και έναντι 1,028 δισ. στις 31.12.2019, με καθαρό δανεισμό προς EBITDA στα 6.1x.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλα τα ονόματα που προτείνει η Reggeborgh για το ΔΣ της Ελλάκτωρ

    Το χρονοδιάγραμμα και τα έργα για την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου από τη Reds της Ελλάκτωρ

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άδεια στη Reds για τη σύμβαση μελέτης-κατασκευής της νέας Μαρίνας Αλίμου έναντι €48,3 εκατ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ