• Μετοχές

    Το παράδειγμα του Οδυσσέα Αθανασίου και η απογείωση της Lamda

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development


    Με την κεφαλαιοποίηση της Lamda Development να είναι θέμα χρόνου να αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ, ακόμα και οι μυημένοι στα χρηματιστηριακά ετοιμάζονται να σκίσουν τα… πτυχία τους!

    Η μετοχή, σπάνιο για «χαρτί» μετά την αύξηση κεφαλαίου, σημειώνει άνοδο, ταυτόχρονα προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, με όγκους που ξεπερνούν το 1 εκατ. τεμάχια, όπως την Παρασκευή, και η διοίκηση, στην προκειμένη ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, αγοράζει μετοχές της εταιρείας που διοικεί. Κίνηση η οποία δεν γίνεται κατά τη μίζερη διαδικασία πτώσης μιας μετοχής, αλλά στην άνοδο και μάλιστα μετά από μία εντυπωσιακή και μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ! Δηλαδή, η διοίκηση της εταιρείας που καλείται να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικιστικά projects στον κόσμο, το Ελληνικό, συνεχίζει να αγοράζει μετοχές και στην άνοδο αυτής, περνώντας το μήνυμα της εμπιστοσύνης, αλλά και πως τα καλύτερα έρχονται. Η μετοχή όχι μόνο βρίσκεται στις παρυφές των 8 ευρώ, αλλά αν προστίθετο το δικαίωμα, πλησιάζει τα… 9 ευρώ.

    Για του λόγου το αληθές, ο κ. Αθανασίου έβγαινε αδιάκοπα αγοραστής την περασμένη εβδομάδα.

    Ιδού:

    – Στις 17 Δεκεμβρίου 2019 σε αγορά 2.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,40 ευρώ και συνολική αξία 18.500,00 ευρώ.Lamda

    – Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 σε αγορά 200.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,762 ευρώ και συνολική αξία 1.552.400,00 ευρώ.

    – Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 σε αγορά 150.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, με μέση τιμή κτήσης 7,918173 ευρώ και συνολική αξία 1.187.725,95 ευρώ.

    Σύμφωνα με την αγορά, ο κ. Αθανασίου προχώρησε στην αγορά μετά τη ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Lamda Development, αποκτώντας τις μετοχές σε υψηλότερη τιμή, γεγονός που αποδεικνύει την επιστημοσύνη στις ισχυρές προοπτικές της εταιρείας όπως αυτές διαμορφώνται. Η κίνηση αυτή εκτιμάται από χρηματιστηριακούς κύκλους και ως ένα σημαντικό μήνυμα προς τους επενδυτές.

    Την Δευτέρα, στο μεταξύ, ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Lamda. Και στις αρχές του επόμενου μήνα, σύμφωνα με πηγές στο ΤΑΙΠΕΔ, ξεκινούν οι πρώιμες εργασίες από μέρους του παραχωρισιούχου στο Ελληνικό.

    Η τιμή στόχος δε που έχουν θέσει εγχώριοι και ξένοι οίκοι ξεπερνάει τα 12,40 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ