• Cryptocurrencies

    Μυστήριο με απειλητικό βίντεο κατά του Elon Musk για τα tweets του στα crypto, που αποδίδεται στους Anonymous (βίντεο)

    • Newsroom

    Elon Musk, CEO Tesla


    Ο Elon Musk έχει «καταστρέψει ζωές» μέσω ανεύθυνων tweets που έχουν πρόσφατα προκαλέσει αναταράξεις στην αγορά crypto, αναφέρει, μεταξύ άλλων, βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία ομάδα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους χάκερ Anonymous, αναφέρει το marketwatch.

    Το βίντεο διάρκειας σχεδόν τεσσάρων λεπτών, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, είναι άκρως επιθετικό για τoν διευθύνοντα σύμβουλος της Tesla, χαρακτηρίζοντας τον ως “έναν ακόμη πλούσιο ναρκισσιστή  τύπο, που είναι απελπισμένος για προσοχή» και για «συνεχές τρολάρισμα” της αγοράς crypto. Την Κυριακή το βίντεο συγκέντρωσε 1,7 εκατομμύρια προβολές.

    «Εκατομμύρια επενδυτές λιανικής βασίζονταν στα κέρδη της αγοράς κρυπτονομισμάτων προκειμένου να βελτιώσουν τη ζωή τους», ανέφερε στο βίντεο μια φιγούρα με τη μάσκα του Γκάι Φωκς. «Φυσικά, ανέλαβαν οι ίδιοι το ρίσκο όταν επένδυσαν και όλοι ξέρουν ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την μεταβλητότητα των crypto, αλλά τα tweets σου αυτή την εβδομάδα δείχνουν μια σαφή αδιαφορία για τον μέσο εργαζόμενο».

    Ο Musk έχει εξελιχθεί ίσως στον μεγαλύτερο μοχλό της μεταβολής των τιμών των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, με τις τιμές του bitcoin και του dogecoin να επηρεάζονται περισσότερο από τα tweets του μεγιστάνα. “Ο Musk έχει σίγουρα πολύ μεγάλη επιρροή στις τιμές του bitcoin”, δήλωσε ο Kevin Kang, συνιδρυτής και διευθυντής της BKCoin Capital, στο MarketWatch την περασμένη εβδομάδα.

    Την Πέμπτη, ο Musk ανάρτησε ένα tweet όπου έγραψε τη λέξη «#Bitcoin» με μια σπασμένη καρδιά emoji και μια αναφορά σε ένα στίχο από το δημοφιλές τραγούδι «In the End» των Linkin Park, οδηγώντας την τιμή του token 5%  χαμηλότερα.

    “Τα παιχνίδια που παίζεις με την αγορά crypto έχουν καταστρέψει ζωές”, ανέφερε το βίντεο. «Εκατομμύρια επενδυτές λιανικής βασίζονταν στα κέρδη τους για να βελτιώσουν τη ζωή τους».

    «Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο, αλλά τώρα βρήκες το ταίρι σου”, κατέληξε. “Είμαστε ανώνυμοι! Είμαστε Λεγεώνα! Να μας περιμένεις”.

    Το βίντεο παρουσιάστηκε εν μέσω ενός συνεδρίου για το bitcoin το Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 12.000 οπαδοί των κρυπτονομισμάτων.

    Δεν είναι σαφές ποιος κρύβεται πίσω από το βίντεο, ιδιαίτερα λόγω της αποκεντρωμένης φύσης των Anonymous. Αν και οι δημιουργοί του βίντεο ισχυρίστηκαν ότι αντιπροσώπευαν τους Anonymous, οι δύο πιο δημοφιλείς λογαριασμοί των Anonymous στο Twitter, @YouAnonNews και @BscAnon, αρνήθηκαν την ευθύνη.

    Ωστόσο, ένας άλλος λογαριασμός Anonymous του Twitter, @YourAnonCentral, ισχυρίστηκε ότι ήταν από τους συγκεκριμένους χάκερ.

    Το κανάλι YouTube “Anonymous” στο οποίο δημοσιεύτηκε έχει μόνο δύο προηγούμενα βίντεο, που δημοσιεύτηκαν πριν από έξι μήνες, και 164.000 συνδρομητές, σε σύγκριση με τον λογαριασμό του YouTube “Anonymous Official”, ο οποίος έχει εκατοντάδες βίντεο που αναρτήθηκαν τα τελευταία εννέα χρόνια και 3,5 εκατομμύρια συνδρομητές.

    Παρά τις έντονες μεταβολές των τιμών, η τιμή του bitcoin εξακολουθεί να είναι 23% υψηλότερα από τις αρχές του έτους, και καταγράφει κέρδη 266% σε ετήσια βάση.

    Το Dogecoin αυξήθηκε περισσότερο από 7.700% φέτος και πάνω από 14.000% τους τελευταίους 12 μήνες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ