• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Ο νέος τρόπος απόκρυψης χρημάτων στις διαπραγματεύσεις διαζυγίου – Ποια crypto εντοπίζονται δυσκολότερα

    • Newsroom


    Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να αποτελούν μία επένδυση υψηλού ρίσκου, ωστόσο ορισμένοι θεωρούν ότι αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να διαφυλάξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από ένα δύσκολο και πολυδάπανο διαζύγιο.

    Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν στην κατοχή τους ψηφιακά νομίσματα, και η αγοραία αξία των crypto αυξήθηκε τον Απρίλιο στο επίπεδο ρεκόρ των 2 τρισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τους ειδικούς η άνοδος της συγκεκριμένης αγοράς προσελκύει ολοένα και περισσότερους συζύγους που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου και θέλουν να κρύψουν τα χρήματα τους, αναφέρει άρθρο του CNBC.

    H Sandra Radna, δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι αυτός ο νέος τρόπος απόκρυψης χρημάτων αποτελεί πρόβλημα. “Το πιο δύσκολο για έναν δικηγόρο είναι να προσδιορίσει σε πρώτη φάση αν υπάρχει μία τέτοια επένδυση και στην συνέχεια, αν υπάρχει υποψία, να την ανακαλύψει”, αναφέρει.

    Ενώ ορισμένες σύζυγοι γνωρίζουν την ύπαρξη κρυπτονομισμάτων από συνομιλίες που είχαν με τον σύντροφο τους στο παρελθόν, άλλες ενδέχεται να υποψιάζονται ότι υπάρχουν κρυμμένα χρήματα, με βάση τις αλλαγές στο lifestyle του πρώην συζύγου τους, όπως η αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου.

    Αν  υπάρχει υποψία, ο δικηγόρος μπορεί να προχωρήσει σε κλήτευση ή δικαστική εντολή, για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή ή τις ηλεκτρονικές συσκευές του συζύγου, αναφέρει η Radna.

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι εντοπισμού μυστικών λογαριασμών για κρυπτονομίσματα.

    Οι εμπειρογνώμονες μπορούν να αναζητήσουν ηλεκτρονικά αποθηκευμένες πληροφορίες για σύμβολα ψηφιακών νομισμάτων ή να εντοπίσουν τους κωδικούς σύνδεσης.

    Μπορούν επίσης να ελέγξουν για email επιβεβαίωσης από συναλλαγές ή μεταφορές σε τραπεζικές ενημερωτικές καταστάσεις. Μπορεί ακόμη και να υπάρχουν αρχεία εισοδήματος από κρυπτονομίσματα σε προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις.

    Ακόμη, κάποιος μπορεί να έχει δηλώσει τα κρυπτονομίσματα του σε παλαιότερες αιτήσεις δανείου προκειμένου για να αυξήσει τις πιθανότητες έγκρισής του, δήλωσε η Radna.

    Οι δυσκολίες και το υψηλό κόστος

    Ενώ τα παλαιότερα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin ή το ethereum μπορεί να είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν, άλλα είναι δυσκολότερο για τους ειδικούς να τα βρουν.

    Για παράδειγμα, τα monero, dash, zcash, PIVX, verge, horizen και grin είναι από τα πιο ανώνυμα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την Radna.

    Άλλες δυσκολίες μπορούν να προκύψουν αν οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε πλατφόρμες crypto του εξωτερικού, καθώς είναι δύσκολο για τους δικηγόρους να έχουν πρόσβαση σε αρχεία από ξένες εταιρείες.

    Παράλληλα, πριν μία σύζυγος ξεκινήσει το κυνήγι των κρυπτονομισμάτων, θα πρέπει να εξετάσει το ύψος των κεφαλαίων που μπορεί να εντοπίσει και αν αυτά αξίζουν σε σχέση με το κόστος που θα επιβαρυνθεί για την αναζήτηση.

    Οι εμπειρογνώμονες συνήθως χρεώνουν ανά ώρα και μπορεί να είναι δαπανηροί, ανάλογα με τον αριθμό των ηλεκτρονικών συσκευών και τον όγκο των πληροφοριών, επισημαίνει η δικηγόρος.

    Επιπλέον, ο δικηγόρος του διαζυγίου θα πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να εξετάσει τα ευρήματα των ειδικών και να χαράξει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει στο δικαστήριο.

    “Αν πρόκειται για crypto αξίας 5.000 δολαρίων, δεν αξίζει τον κόπο”, τονίζει.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ