• Cryptocurrencies

    Ο Elon Musk οδηγεί και πάλι σε πτώση το Bitcoin: To tweet με την… σπασμένη καρδιά

    • Bloomberg


    Το Bitcoin υποχώρησε μετά από ένα νέο tweet του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, το οποίο θεωρήθηκε ως υπαινιγμός για πιθανό “αποχωρισμό” του από το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

    Το token υποχώρησε μέχρι και κατά 5,4% και βρέθηκε στα 36.980 δολάρια νωρίτερα. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 5,7%.

    Ο ιδρυτής της Tesla έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στο Bitcoin όσο και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, μέσα από μία σειρά αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Πιο συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας τον περασμένο μήνα πήρε πίσω την προηγούμενη απόφαση του να επιτρέψει στην εταιρεία του να δέχεται ως μέσο πληρωμής το Bitcoin, επικαλούμενος τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη του νομίσματος.

    Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την σκληρή ρητορική της Κίνας για την αγορά των crypto, οδήγησαν τον κλάδο σε σημαντική πτώση.

    Στο τελευταίο του tweet, ο Musk έγραψε τη λέξη “#Bitcoin” με μια σπασμένη καρδιά emoji και μια αναφορά σε ένα στίχο από το δημοφιλές τραγούδι “In the End” των Linkin Park.

    Μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο δισεκατομμυριούχος επηρεάζει διάφορα τμήματα της αγοράς. Στα ύψη εκτινάχθηκε την Τετάρτη η μετοχή της Samsung Publishing, μετόχου στην εταιρεία παραγωγής του viral video του YouTube, «Baby Shark», μετά από ένα tweet του  Elon Musk για το δημοφιλές παιδικό τραγούδι.

    Το Bitcoin βρίσκεται περίπου 28.000 δολάρια χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε στα μέσα Απριλίου, όταν έφτασε σχεδόν στα 65.000 δολάρια. Οι οπαδοί της αγοράς crypto, ισχυρίζονται ότι το token θα διανύσει περίοδο συσσώρευσης προτού εκτιναχθεί σε νέα υψηλότερα επίπεδα.

    Ωστόσο, καθώς ο Musk έφερε στο προσκήνιο το περιβαλλοντικό ρίσκο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο μεγιστάνας μπορεί να προκαλεί έντονες διακυμάνσεις στη συγκεκριμένη αγορά μέσω των tweets του, απομακρύνουν το σενάριο που κάνει λόγο για την υιοθέτηση του Bitcoin από περισσότερους επενδυτές και για την μετεξέλιξη του σε πιο mainstream επένδυση με την πάροδο του χρόνου.

    Musk again buffets token's price with a tweet

    Αφού ανέστειλε τις πληρωμές στην Tesla με Bitcoin, ο Musk αργότερα είπε ότι η εταιρεία δεν είχε πουλήσει καμία από τις συμμετοχές της στο ψηφιακό νόμισμα – ξεκαθαρίζοντας τη θέση του μετά από ερωτήματα που δέχθηκε -και πάλι μέσω twitter- σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

    Τα αλλεπάλληλα post του μεγιστάνα πυροδότησαν εικασίες σχετικά με τα κίνητρα που τον ωθούν να αναρτά συνεχώς μηνύματα για τα crypto.

    Τον Φεβρουάριο η Tesla αποκάλυψε ότι έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin. Τον Απρίλιο, το report για τα οικονομικά της στοιχεία έδειξε ότι είχε πουλήσει το 10% της συμμετοχής της στο ψηφιακό νόμισμα.

    Παρά τις σημαντικές απώλειες του Μαΐου, το Bitcoin εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη 280% από πέρυσι, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether εμφανίζει άνοδο 1.000%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Elon Musk: Το νέο tweet του δισεκατομμυριούχου για το Baby Shark εκτίναξε τη μετοχή της Samsung Publishing

    Ether vs Bitcoin: Ποιο τελικά θα επικρατήσει στην αγορά των crypto – Τα επιχειρήματα των αναλυτών

    Carl Icahn: Ο δισεκατομμυριούχος που σκέφτεται να επενδύσει 1 δισ. στα κρυπτονομίσματα 



    ΣΧΟΛΙΑ