• Cryptocurrencies

    Mike Novogratz: Νέα επένδυση 100 εκατ. δολ. στην αγορά crypto από τον δισεκατομμυριούχο του Bitcoin

    • Bloomberg
    Mike Novogratz, CEO της Galaxy Digital

    Mike Novogratz, CEO της Galaxy Digital


    Μια επενδυτική εταιρεία, συν-ιδρυτής της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος του Bitcoin, Mike Novogratz, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε venture funds της αγοράς κρυπτονομισμάτων, στα επόμενα δύο χρόνια.

    Η Cryptology Asset Group, εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 450 εκατ. ευρώ (548 εκατ. δολαρίων), σκοπεύει να επικεντρωθεί σε funds και σε νέους διαχειριστές με μερίδια σε εταιρείες που σχετίζονται με τα crypto ή σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία,  σύμφωνα με ανακοίνωση της.

    Πρόκειται για μία εισηγμένη εταιρεία χαρτοφυλακίου, για περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το blockchain στην Ευρώπη. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται start up όπως οι Block.one, Northern Data και Iconic Funds.

    «Είμαστε στην αρχή της επανάστασης των crypto και προσπαθούμε να γίνουμε ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους επενδυτές σε αυτή την νεοσύστατη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο συνιδρυτής της επενδυτικής, Christian Angermayer.

    Ο Novogratz είναι διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, και εμπλέκεται σε πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα crypto, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης, των εξαγορών και των επενδύσεων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Η εταιρεία ελπίζει να εισάγει τις μετοχές στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του έτους και εξαγόρασε την BitGo τον Μάιο, σε ένα deal που άγγιξε τα 1,2 δισ. δολάρια.

    Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg τον περασμένο μήνα, ο Novogratz δήλωσε ότι αναμένει πως το Bitcoin και το Ethereum θα κινηθούν σε περιορισμένο εύρος μετά την πρόσφατη πτώση τους. Επίσης, εκτίμησε ότι ο χρηματοοικονομικός κόσμος βιώνει «μία μοναδική για τη γενιά μας αλλαγή μέσω της επανάστασης του blockchain της αγοράς crypto”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Stefan Ingves (Riksbank): Το Bitcoin είναι απίθανο να ξεφύγει από τους ρυθμιστικούς κανόνες

    Ether vs Bitcoin: Ποιο τελικά θα επικρατήσει στην αγορά των crypto – Τα επιχειρήματα των αναλυτών

    Carl Icahn: Ο δισεκατομμυριούχος που σκέφτεται να επενδύσει 1 δισ. στα κρυπτονομίσματα 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ