• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Placements, ομολογιακά και φήμες για deals απογειώνουν την αγορά

    Χρηματιστήριο


    Placements (Πειραιώς), ομολογιακά (Ιντραλότ) και φήμες για deals που -παρά τη διάψευσή τους- επιμένουν και επανέρχονται στα χρηματιστηριακά και δημοσιογραφικά γραφεία (ΜΟΗ-Ελλάκτωρ για Ηλέκτωρ), βάζουν «φωτιά» στην αγορά.

    Και σε μέρα που η Wall ήταν κλειστή, όπως χθες, Δευτέρα, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

    Ενόψει της έκδοσης του ομολογιακού της Ιντραλότ ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 από την ερχόμενη Τετάρτη, 21/2 καταγράφονται τεράστιες οι εντολές αγορών που είχαν μπει χθες στη μετοχή.

    Μάλιστα, σε κάποια στιγμή είχε κάνει όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια και στους πωλητές υπήρχε εντολή 470 χιλ. τεμαχίων στο +0,33%.

    Τελικά έκανε όγκο πάνω από 3,2 εκατ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 0,82%, στο 1,226 ευρώ και αγοραστές στο κλείσιμο για περισσότερα από 20 χιλιάδες κομμάτια.

    Εξέλιξη, που δεν αφήνει αδιάφορη μετοχικά την Ιντρακόμ, που έχει θέση άλλωστε στην Ιντραλότ, ως εκ των βασικών μετόχων, με τη μετοχή να επιστρέφει σε νέα πολυετή υψηλά ενώ ήδη πληροφορίες κάνουν το γύρο της αγοράς για εξελίξεις με επίκεντρο τη ναυαρχίδα του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Ιστορικά υψηλά για τη ΜΟΗ ΜΟΗ 0,08% 26,62 στα 28 ευρώ, που διαψεύδει ότι ενδιαφέρεται για την Ηλέκτωρ, άλλη μία θυγατρική της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 λέγοντας ότι «Ουδεμία συμφωνία υφίσταται, ούτε έχει υποβληθεί από την Εταιρεία οιαδήποτε προσφορά (δεσμευτική ή μη) προς την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει στην ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.».

    Την ίδια στιγμή η Ελλάκτωρ σημειώνει ότι επίσης, «δεν έχει δεχθεί καμία προσφορά».

    Μένει να φανεί ωστόσο, στο άμεσο μέλλον, κατά πόσο αλλάζουν οι συσχετισμοί, σχολίαζαν παράγοντες της αγοράς…

    Την ίδια ώρα, τη μεγάλη επιστροφή φαίνεται να κάνει η μετοχή του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 που ήδη κινείται σε νέο υψηλό πέραν των τριών, αφού τα επίπεδα αυτά έχει να συναντήσει η μετοχή από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Ταυτόχρονα, κινήσεις κατοχύρωσης ρευστότητας παρατηρούνται στο αεροδρόμιο, με την μετοχή να πιέζεται στην περιοχή των 8,68 ευρώ και γνώστες της αγοράς, χρηματιστές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις εντολές που δίδονται κάνουν λόγο για μείωση θέσης από εγχώριους επιχειρηματικούς παράγοντες που είχαν εγγραφεί στην δημόσια προσφορά για την εισαγωγή του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο.

    Στόχος και σκοπός δεν είναι άλλος από την αποκομιδή ρευστότητας προκειμένου να διοχετευθεί στη δημόσια εγγραφή της Τράπεζας Πειραιώς που θα ακολουθήσει στις αρχές Μαρτίου.

    Το Αεροδρόμιο σημείωσε χθες τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

    Στα επίπεδα των 3,95 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 με τα στοιχήματα στην αγορά να δίνουν και να παίρνουν για κίνηση περί τα 4,10 – 4,15 ευρώ.

    Όσο πιο ψηλά κινηθεί η μετοχή τόσο πιο εύκολα θα απορροφηθεί το discount που θα διατεθεί στους υποψήφιους αγοραστές για το 27% (ή και λιγότερο) που θα διαθέσει το ΤΧΣ, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

    Από εκεί και πέρα, δεν περνάει απαρατήρητη η κίνηση που βγαίνει στον ΟΤΕ.

    Ήδη διασπάστηκε ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών (13,60 ευρώ) και επόμενος στόχος σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση τα 14 – 14,10 ευρώ.

    Είναι γεγονός, όπως παρατηρούν χρηματιστές, ότι η έκθεση της Ambrosia την προηγούμενη Παρασκευή, ενεργοποίησε αγοραστές από το εξωτερικό και όχι μόνο.

    Στα 18,90 η νέα τιμή στόχος και σύσταση buy.

    Εκείνο που ενεργοποιεί περισσότερο απ’ όλα τους επενδυτές είναι το μέρισμα το οποίο εκτιμάται περί το 0,71 ευρώ, κάτι που… μεταφράζεται σε απόδοση 5,5%!

    Σύμφωνα με την Ambrosia, ο έντονος ανταγωνισμός δείχνει σημάδια χαλάρωσης, η πώληση της κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία φαίνεται να προχωρά, ενώ η ένταση σε ό,τι αφορά το CAPEX πιθανότατα κορυφώνεται φέτος.

    Οι επιδόσεις των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας του ΟTΕ ήταν υποτονικές με μέτρια ετήσια αύξηση 0,3% το γ’ τρίμηνο του 23ου έτους.

    Ωστόσο, το ποσοστό αυτό θα έφτανε το 1,4% σε ετήσια βάση, εάν δεν είχε «συγκαλυφθεί» από τα έσοδα περιαγωγής, χαμηλότερα κατά 2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2023 λόγω των εκπτώσεων στις τιμές των παρόχων.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Ookla, ο ΟTΕ διατηρεί τη διάκριση ως το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για έβδομη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

    Η Διοίκηση σημείωσε κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων του 3ου τριμήνου ότι ο έντονος ανταγωνισμός, που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 1ου-23ου τριμήνου, άρχισε να αμβλύνεται καθώς η Nova αύξησε τις τιμές στις ευρυζωνικές συνδέσεις στις αρχές Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Ανοίγει ο δρόμος για την προσέγγιση των 69.000 δολαρίων – Τι λένε οι αναλυτές

    Goldman Sachs: Στις 5.200 μονάδες ο S&P στο τέλος του έτους

    J.P. Morgan για Τράπεζα Πειραιώς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο νέο σχέδιο και αύξηση της τιμής στόχου στα €5,35



    ΣΧΟΛΙΑ