• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: Στις 5.200 μονάδες ο S&P στο τέλος του έτους

    • Bloomberg
    David J. Kostin, Goldman Sachs

    David J. Kostin, Goldman Sachs


    Ανοδικά αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τον S&P 500 η Goldman Sachs, εν μέσω ενός αισιόδοξου κλίματος στη Wall Street για περαιτέρω ράλι.

    Σύμφωνα με τον David Kostin, τον αναλυτή της Goldman Sachs, «οδηγός» για τη νέα αναθεώρηση, λίγους μήνες μετά την προηγούμενη εκτίμηση, αποτελούν οι αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street για τα κέρδη των εταιρειών, κάποιες εκ των οποίων κάνουν λόγο για επίπεδα-ρεκόρ.

    Ο Kostin βλέπει τώρα τον S&P στις 5.200 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους, μία άνοδο κατά 3,9% από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

    Τα εταιρικά κέρδη τροφοδοτούν το ράλι

    Τους προηγούμενους μήνες ο Kostin προχώρησε σε μία σειρά αναθεωρήσεων –προς τα πάνω- καθώς το συναίσθημα στις αμερικάνικες αγορές παραμένει θετικό. Τον περασμένο Νοέμβριο εκτίμησε ότι ο S&P θα φτάσει τις 4.700 μονάδες στο τέλος του 2024, με τις εξελίξεις να τον προλαβαίνουν και τον χρηματιστηριακό δείκτη να ξεπερνάει τις 5.000 μονάδες από τις πρώτες εβδομάδες του έτους.

    Στη συνέχεια προέβλεψε ότι θα αγγίξει τις 5.100 μονάδες για να καταλήξει πλέον να έχει μία από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μεταξύ των αναλυτών της Wall Street, μαζί με τους αναλυτές των Fundstrat Global Advisors και Oppenheimer Asset Management.

    H Goldman Sachs προχώρησε και σε εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία για το 2025 υπολογίζει ότι θα κινηθούν στο εύρος 241 με 256 δολάρια, εκφράζοντας την προσδοκία τους για οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερα κέρδη στους τομείς της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, στους οποίους περιλαμβάνονται μετοχές με εντυπωσιακές επιδόσεις όπως οι λεγόμενες Magnificent Seven, Microsoft, Nvidia, Alphabet, Amazon.

    Η τρέχουσα περίοδος κερδών έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τους ταύρους.

    Σχεδόν το 84% των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον S&P, τo 79% ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν τις μετοχές τους. Στις Magnificent Seven, τα αποτελέσματα ήταν μικτά: ενώ οι Meta, Amazon και Microsoft ξεπέρασαν τις προσδοκίες, η Tesla Inc. απογοήτευσε και η Apple κατέγραψε αδυναμία στην Κίνα. Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται τώρα η Nvidia, η οποία ανακοινώνει κέρδη αυτή την εβδομάδα.

    Προς αναθεώρηση κι άλλοι αναλυτές

    Οι αναλυτές της Goldman Sachs δεν είναι οι μόνοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πορεία του S&P. Αναλυτές της Bank of America, ακόμα και της Morgan Stanley είναι έτοιμοι να αναθεωρήσουν.

    Ο μέσος στόχος του S&P 500 από σχεδόν δώδεκα στρατηγικούς αναλυτές μετοχών που παρακολουθεί το Bloomberg βρίσκεται σήμερα στις 4.950 μονάδες μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

    Η Savita Subramanian της Bank of America ανέφερε πριν λίγες ημέρες στη τηλεόραση του Bloomberg, ότι η πρόβλεψη που έχει κάνει για 5.000 μονάδες ίσως αποδειχθεί μετριοπαθής.

    Ακόμη και ο Μάικλ Ουίλσον, μία από τις πιο χαρακτηριστικές «αρκούδες» της Wall Street,  ανέφερε ότι αναμένει πλέον υψηλότερα κέρδη από τις αμερικάνικες εταιρείες. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε θέσει τιμή-στόχο για τον S&P τις 4.500 μονάδες για το τέλος του 2024.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποινή φυλάκισης 22 μηνών για πρώην αναλυτή της Goldman Sachs – Ένοχος για insider trading

    Χρηματιστήριο: Ποιες εισηγμένες μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από τον FTSE 25

    Wall Street: Ο πληθωρισμός χονδρικής έβαλε τέλος στο ανοδικού σερί πέντε εβδομάδων του S&P 500



    ΣΧΟΛΙΑ