• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ανοίγει ο δρόμος για την προσέγγιση των 69.000 δολαρίων – Τι λένε οι αναλυτές

    • Bloomberg
    Bitcoin: Κοντά στα 55.000 δολάρια με άλμα 10%


    Πριν από ένα χρόνο η αγορά crypto είχε βουλιάξει και το ενδεχόμενο να πλησιάσει και πάλι το Bitcoin κοντά στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων φάνταζε αδύνατο. Δώδεκα μήνες μετά, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυτή η πιθανότητα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

    Η τεχνική ανάλυση που συγκρίνει το πρόσφατο ράλι του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στα 52.000 δολάρια με προηγούμενες ανοδικές κινήσεις, προβλέπει ότι υπάρχει πιθανότητα για περισσότερα κέρδη τις επόμενες εβδομάδες.

    Μερικές από αυτές τις μελέτες παρουσιάζει το Bloomberg, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι το παρελθόν δεν είναι πάντα ένας αξιόπιστος οδηγός για το μέλλον, ειδικά για ένα νέο και υψηλού ρίσκου περιουσιακό στοιχείο όπως το Bitcoin.

    Εβδομαδιαία άνοδος

    Four-Week Winning Bitcoin Run Tends to Herald More Gains
    Το ράλι ανόδου τεσσάρων εβδομάδων του bitcoin προϊδεάζει για περισσότερα κέρδη

    Η τιμή του Bitcoin έχει τριπλασιαστεί από την αρχή του 2023, εν μέσω της αισιοδοξίας για τα ETFs που επενδύουν στο κρυπτονόμισμα και διαπραγματεύονται πλέον στις ΗΠΑ, καθώς και για του επικείμενου halving του ψηφιακού νομίσματος.

    Το πρόσφατο ράλι έχει διάρκεια τέσσερις εβδομάδες, μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, το bitcoin έχει καταγράψει άνοδο κατά μέσο όρο 49% τους τρεις μήνες μετά από αντίστοιχα ράλι τεσσάρων εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Μία ανάλογη κίνηση θα οδηγούσε το Bitcoin περίπου στα 78.000 δολάρια.

    Ανώμαλη διαδρομή

    Bitcoin's EW structure
    Σύμφωνα με την θεωρία Elliott Wave το bitcoin θα κάνει ένα πισωγύρισμα πριν εκτιναχθεί υψηλότερα

    Σύμφωνα με την θεωρία Elliott Wave οι αγορές είναι επιρρεπείς σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα κυμάτων. Η εφαρμογή της τεχνικής στο Bitcoin υποδηλώνει μια υποχώρηση προς το επίπεδο των 40.000 δολαρίων πριν από μια άνοδο στα 70.000 δολάρια περίπου.

    Αυτό μπορεί να το οδηγήσει στο υψηλό όλων των εποχών, των 68.992 δολαρίων που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021.

    Αγορά παραγώγων

    Bitcoin Options Positions Signal Some Caution Over Momentum |

    Οι κερδοσκόποι χρησιμοποιούν συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης (options) για την διαμόρφωση των συναλλαγών τους. Τα δεδομένα από την Deribit, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο options στα crypto, δείχνουν ότι τα call spread του Bitcoin είναι από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές αυτή τη στιγμή.

    Αυτό υποδηλώνει ότι οι επενδυτές βλέπουν δυνατότητες περαιτέρω κερδών για το Bitcoin, αλλά όχι απαραίτητα σημαντικές αυξήσεις.

    Η αγορά option στο σύνολό της «επί του παρόντος τιμολογεί την πιθανότητα να σημειώσει νέο υψηλό όλων των εποχών πριν από το halving σε περίπου 20% έως 25%, μια εκτίμηση που μας φαίνεται δίκαιη», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια της Orbit Markets.

    Το Bitcoin σημειώνει οριακή μεταβολή την Δευτέρα, στα 52.145 δολάρια, και παραμένει κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2021

    Γερμανία: Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν 50.000 Bitcoins αξίας 2,1 δισ. δολάρια από παράνομη πλατφόρμα

    BlackRock: Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. για το Bitcoin ETF – Οι νικητές και οι χαμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ