• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Με τη Wall κλειστή, επιχειρείται αντίδραση – Προβάδισμα στην ΕΤΕ και τον ΟΠΑΠ

    Χρηματιστήριο


    Με την ελπίδα ότι στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις η πτώση δεν ήταν τίποτα άλλο από profit taking, ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) δείχνει ότι πάει να συντονιστεί με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη.

    Με κίνηση σχεδόν 0,5% και θετικό πρόσημο, η αγορά αναρριχάται στις 894 – 895 μονάδες, σε μία μέρα που δεν θα πρέπει να αναμένονται σπουδαίες εισροές. Κι αυτό, διότι η μεγαλύτερη κεφαλαιαγορά του κόσμου, στη Νέα Υόρκη, παραμένει κλειστή λόγω της αργίας από την Ημέρα των Ευχαριστιών.

    Το πρόβλημα δε, αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή, καθώς η Wall Street θα υπολειτουργήσει λόγω της ημιαργίας από την Black Friday. Το πρόβλημα είναι ότι μετατίθεται, άγνωστο για πόσο, η εισροή κεφαλαίων προς στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενόψει του σχεδιασμού των χαρτοφυλακίων για τη νέα χρονιά. Κάτι τέτοιο, οι επενδυτές στην Ελλάδα, δεν έχουν δει να συμβαίνει, με εξαίρεση ίσως, τα σημαντικά κεφάλαια που απορρόφησε η ΔΕΗ, νωρίτερα οι τράπεζες και κάποια ομολογιακά δάνεια που εξέδωσαν εισηγμένες και ναυτιλιακές εταιρείες.

    Δεδομένου ότι οι οίκοι του εξωτερικού περιμένουν μεγάλη διόρθωση στις ξένες αγορές μετά τα ιστορικά υψηλά που άγγιξαν φέτος, οι επενδυτές στην Ελλάδα, είναι αλήθεια, κρατούν μικρό καλάθι. Ειδικά μάλιστα, όταν στον ορίζοντα, αλλά και παρασκηνιακά διεξάγονται συζητήσεις, με την σκυτάλη των αυξήσεων κεφαλαίου να πάρουν και άλλες τράπεζες…

    Προσπάθεια αλλαγής της τάσης λοιπόν την Πέμπτη στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου με τον τραπεζικό κλάδο να «προσπαθεί» να ανακάμψει και να καλύψει μέρος των απωλειών. Κέρδη πάνω από 1,7% στο ξεκίνημα για την Εθνική και λιγότερο για τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, Alpha ΑΛΦΑ 3,73% 1,67, Eurobank ΕΥΡΩΒ 3,13% 1,98 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,83% 4,00.

    Εντολές αγορών βγαίνουν στον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,06% 16,65 επανέρχονται οι αγοραστές στη Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,01% 28,06 στην προοπτική της επιστροφής κεφαλαίου, αλλά και στην Quest που ανακοίνωσε επίσης επιστροφή κεφαλαίου περί το 1,18 ευρώ.

    Μικρού εύρους κινήσεις στον ΟΤΕ, τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 2,54% 38,80 και την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,27% 18,30 ενώ δυναμικό ξεκίνημα με κέρδη περί το 2% για την Άβαξ ΑΒΑΞ 0% 1,49 υπό το κράτος φημών για πώληση θυγατρικής εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστηριακές: Mέχρι 100% αυξάνουν τις χρεώσεις στους επενδυτές από 1/12/21 – Ακριβό σπορ η αγοραπωλησία μετοχών

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Λιγότεροι από 10 οι «παίκτες» που έστειλαν στα ουράνια τη μετοχή της Attica Bank

    Avalanche: Ποιο είναι το νέο κρυπτονόμισμα που καταγράφει ετήσια κέρδη πάνω από 3.000%



    ΣΧΟΛΙΑ