• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστηριακές: Mέχρι 100% αυξάνουν τις χρεώσεις στους επενδυτές από 1/12/21 – Ακριβό σπορ η αγοραπωλησία μετοχών

    Χρηματιστήριο: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Πειραιώς σηματωροί αλλαγής της τάσης


    Τσουχτερές οι χρεώσεις χρηματιστηριακών εταιρειών από 1ης Δεκεμβρίου 2021 οι οποίες αναμένεται να φτάσουν μέχρι και 100%!

    Ενώ η ΕΧΑΕ δεν έχει προβεί σε καμία αύξηση των χρεώσεων για τα μέλη της, άναυδοι έμειναν οι πελάτες χρηματιστηριακών εταιρειών και μάλιστα τραπεζικών, από τις αυξήσεις που επεφύλασσαν για προμήθειες και άλλα έξοδα Χρηματιστηρίου.

    Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, εστάλη e-mail σε πελάτες των χρηματιστηριακών εταιρειών, έξι μέρες πριν αλλάξει ο Δεκέμβριος και 25 μέρες πριν από την αλλαγή της χρονιάς με το οποίο τους γνωστοποιούνται χρεώσεις μέχρι 35%, καθιστώντας το χρηματιστηριακό… σπορ ακριβότερο και μάλιστα σε μία δύσκολη τεχνική συγκυρία για την αγορά.

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά τούτο συμβαίνει σε μία εποχή που στις διάφορες χρηματιστηριακές πλατφόρμες οι προμήθειες είναι… δωρεάν και τα μέσα για την εξασφάλιση κέρδους πάμπολλα (π.χ. κανείς μπορεί πια να δώσει εντολή αγοράς από μετοχή μέχρι εμπορεύματα και bitcoin από το κινητό του)!

    Σύμφωνα με την ενημέρωση χρηματιστηριακών, που αποκαλύπτει σήμερα το mononews.gr γίνεται ενημέρωση ότι, «οι χρεώσεις μεταβιβαστικών και εξόδων που σχετίζονται με συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Αγορά Αξιών) και εμφανίζονται στα πινακίδια συναλλαγών σας, πρόκειται να τροποποιηθούν, προκειμένου να εναρμονιστούν με τις ισχύουσες χρεώσεις που επιβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών, σύμφωνα με την τιμολογιακή τους πολιτική.

    Συγκεκριμένα», όπως τονίζεται στην επιστολή, «από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 προχωρούμε σε μείωση της χρέωσης που σχετίζεται με τα «μεταβιβαστικά έξοδα» από 0,06% σε 0,04% επί του συνολικού ποσού συναλλαγής.

    Επίσης, τροποποιείται η χρέωση που σχετίζεται με τα «έξοδα ΧΑ», η οποία σήμερα ανέρχεται σε 0,0250% επί του συνολικού ποσού συναλλαγής. Θα υπολογίζεται πλέον ως το άθροισμα των εξής ποσών:

    • 0,0325% επί του συνολικού ποσού συναλλαγής
    • €0,06 ανά εκτελεσμένη εντολή
    • €0,50 ανά τίτλο στο πινακίδιο

    Τέλος, η ελάχιστη εξαμηνιαία χρέωση διατήρησης χαρτοφυλακίου στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) αυξάνεται από €5 σε €10.

    Σημειώνεται ότι με την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής σας από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, θα θεωρείται ότι έχετε ενημερωθεί για τις σχετικές τροποποιήσεις».

    Και καταλήγει:

    «Τόσο η ομάδα υποστήριξης συναλλαγών όσο και ο Υπεύθυνος Λογαριασμού σας, βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία».

    Σημειωτέον ότι τα «τιμολόγια» της ΕΧΑΕ μένουν καθηλωμένα για τουλάχιστον 10 χρόνια εξαιτίας της κρίσης της περασμένης 10ετίας προκειμένου να προσελκυστούν επενδυτές (σ.σ. υπό την προϋπόθεση να μην προέβαιναν σε χρεώσεις οι χρηματιστηριακές – μέλη της).

    Αναλυτικότερα:

    ΧΑ:

    • 1.25 bps επί της αξίας συναλλαγής.
    • 0,06€ επί εκτελεσμένης εντολής.

    ΕΤΕΚ (Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών X.A.):

    • 2.00 bps επί της αξίας συναλλαγής.

    ΕΛΚΑΤ (Eλληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων):

    • 50€ ανά εντολή διακανονισμού.

    Διαβάστε επίσης:

    Quest: Διανομή προσωρινού, καθαρού μερίσματος 1,1875 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε το ΔΣ

    Noval: Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο για το ΚΟΔ έως 120 εκατ. ευρώ – Το χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς



    ΣΧΟΛΙΑ