• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: 5 μετοχές που παίρνουν τη σκυτάλη από τις τράπεζες και οδηγούν τον δείκτη πάνω από τις 1.400 μονάδες

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Rotation σε ανοδική κίνηση των blue chips, δείχνουν οι τελευταίες συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο.

    Η αντίδραση που βγαίνει και έχει οδηγήσει την αγορά στο υψηλό 13 ετών (1.405 μονάδες το χθεσινό κλείσιμο) δεν προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τον τραπεζικό κλάδο.

    Xθες ήταν η σειρά του ΟΤΕ να κάνει την διαφορά στην αγορά, να «ανεβάσει» την κεφαλαιοποίηση του, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε επίπεδα που είχε δει στις 24/1/2024.

    Σε κάθε περίπτωση όμως, η μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα στη μετοχή, καθώς άλλαξαν περισσότερα από 1,34 εκατ. κομμάτια και το ποσοστό ανόδου αποτελούν μια καλή αφετηρία για μία μετοχή που έκλεισε με απώλειες το 2023.

    Η προοπτική του αυξημένου μερίσματος, της τάξης των 72 λεπτών ανά μετοχή, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επανατοποθετεί τους αγοραστές στην μετοχή.

    Το ίδιο συνέβη μία μέρα μετά την γενική συνέλευση του Jumbo.

     Kλείσιμο στα 27,70 με κέρδη 2,90% και 282 χιλιάδες κομμάτια, στην δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

    Νέα υψηλά φέτος και για την Μότορ Όιλ ΜΟΗ -0,72% 27,70 στα 27,60 ευρώ, αλλά και για την Τιτάν στα 25,25 που οδεύει σε κεφαλαιοποίηση της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

    Κάλυψη στην Titan Cement International ξεκίνησε η Euroxx και με έκθεσή της δίνει σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 36 ευρώ.

    Η μετοχή αυτή τη στιγμή τελεί υπό διαπραγμάτευση με προβλεπόμενα EV/EBITDA 4,8x έναντι μέσης τιμής 20ετίας 7,8x.

    Το discount με ομοειδείς εταιρείες στις ΗΠΑ (χώρα που αντιπροσωπεύει περίπου το 55% του EBITDA της Titan) είναι πάνω 60% και με ομοειδείς εκτός ΗΠΑ 20-30%.

    Οι μετοχές έχουν επανατιμολογηθεί το 2023, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει σημαντική ανοδική πορεία, λόγω της κρυφής αξίας από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, της ισχυρής διαρθρωτικής ανάκαμψης από την ελληνική αγορά, της σταθερής ανάπτυξης και των περιθωρίων από τις δραστηριότητες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του υπομοχλευμένου ισολογισμού (καθαρό χρέος/EBITDA με βάση την πρόβλεψη για το 2024 στο 1,4x), γράφει η Euroxx.

    Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις σημαντικές εξελίξεις αναμένονται από τις εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη, Ιντραλότ, Ιντρακόμ και Κλουκίνας.

    Ως προς την Ιντραλότ, ξεκίνησε κάλυψη η Edison δίνοντας δίκαιη τιμή τα 1,62 ευρώ που υποδηλώνει ένα καλό περιθώριο ανόδου και χωρίς να υπολογίζεται η αξία από πιθανά νέα συμβόλαια.

    Για το 2023 περιμένει EBITDA 133,1 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 29,3 εκατ. ευρώ και για το 2024 142,9 εκατ. ευρώ και 45,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

    Υπάρχει και συνέντευξη του κ. Χρυσόστομου Σφάτου στο site της Edison.

    Θυμίζουμε έχει προηγηθεί κάλυψη από την Ambrosia Capital με τιμή στόχο τα 1,55 ευρώ.

    Στο Λονδίνο το ενδιαφέρον όπως καταγράφεται στο roadshow είναι μεγάλο η προηγούμενη αύξηση άλλαξε πλέον τα δεδομένα.

    Στα 1,2380 ευρώ και στο +5,45% με μεγάλο όγκο 1,5 εκατ. τεμάχια.

    Διαβάστε επίσης

    Edison για Intralot: Γιατί βλέπει την μετοχή στα 1,62 ευρώ

    NBG Securities: Οι καταλύτες που δείχνουν «υπεραπόδοση» για Ελλάδα και φέτος – Οι κορυφαίες επιλογές

    Bitcoin: Επιστρέφει στα 45.000 δολάρια – Σταθερές εισροές στα ETFs

     



    ΣΧΟΛΙΑ