• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Επιστρέφει στα 45.000 δολάρια – Σταθερές εισροές στα ETFs

    • NewsRoom


    Ύστερα από ένα μήνα, το bitcoin επιστρέφει στα 45.000 ευρώ, καθώς οι εισροές μετρητών στα ETFs που κατέχουν το νόμισμα έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν τελευταία φορά σε αυτά τα επίπεδα στις 12 Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των ETFs.  Η «χλιαρή» πρεμιέρα των αμοιβαίων κεφαλαίων και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών για το νέο επενδυτικό όχημα έσπρωξαν προς τα κάτω τη τιμή του Bitcoin, όμως σταδιακά η διάθεση των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις  αύξησε τις εισροές σε όλα τα ETFs για εννέα συνεχόμενες συνεδριάσεις.

    «Το Bitcoin φαίνεται ότι θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, αφού οι εκροές της Grayscale τελικά μειώθηκαν», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια του Orbit Markets. Το ETF της Grayscale αν και είχε προβάδισμα λόγω του όγκου bitcoin που διαχειριζόταν είδε σημαντικές εκροές τις πρώτες ημέρες.

    O νέος παράγοντας

    Για τους επενδυτές στα crypto ένα ακόμα μεγάλο γεγονός είναι η μείωση παραγωγής του όγκου στο μισό, μία ενέργεια που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια από τους miners, λόγω της ενεργοβόρας διαδικασίας εξόρυξης του.

    Για κάποιους αναλυτές αυτή η έλλειψη στην προσφορά θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή ακόμα και στα 50.000 δολάρια.

    Τα υπόλοιπα ψηφιακά tokens αυξήθηκαν στις αρχές του έτους, χάρη στο ράλι 160% του Bitcoin μέσα στο 2023, ξεπερνώντας τον χρυσό και τις μετοχές. Μεγάλο μέρος αυτού του ράλι αποδόθηκε στην προσμονή των αγορών για την έγκριση από την SEC της έναρξης λειτουργίας των spot Bitcoin ETFs στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν 50.000 Bitcoins αξίας 2,1 δισ. δολάρια από παράνομη πλατφόρμα

    Τα ETFs δεν έσωσαν το Bitcoin – Υποχώρησε 20% σε 10 μέρες

    BlackRock: Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. για το Bitcoin ETF – Οι νικητές και οι χαμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ