• ΑΓΟΡΕΣ

    Ambrosia Capital: Ξεκινά την κάλυψη της Intralot, με τιμή-στόχο τα €1,55 με σύσταση αγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης


    Η Ambrosia Capital ξεκινά την κάλυψη της Intralot με σύσταση αγοράς (Buy) και τιμή-στόχο το επόμενο δωδεκάμηνο στα 1,55 ευρώ και προσφέρει περιθώριο ανόδου 41%.

    Η επενδυτική τράπεζα πιστεύει ότι οι μετοχές θα επωφεληθούν από τα ακόλουθα βασικά σημεία:

    1) Νέα συμβόλαια μαζί με την αποδεδειγμένη δυναμική ανάπτυξης του κέρδους,

    2) Βελτιστοποιημένες λειτουργίες που θα συνεχίσουν να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και να ενισχύουν περιθώρια κερδοφορίας,

    3) Απομόχλευση του ισολογισμού που θα οδηγήσει σε δυνατότητες επαναξιολόγησης.

    «Η Intralot, με τα υποκείμενα έσοδά της από συνεχιζόμενες δραστηριότητες να αυξάνονται κατά 8,6% σε ετήσια βάση στο εννεάμηνο εξαιρουμένων των δισκογραφικών δραστηριοτήτων στη Μάλτα, δείχνει ανθεκτικότητα όσον αφορά τον πυρήνα της ανάπτυξης.

    Οι μακροχρόνιες συμβάσεις σε ισχύ και το εξαιρετικό ιστορικό ανανεώσεων διασφαλίζουν την επίδοσή της σε επίπεδο γραμμής, ενώ η εταιρεία έχει στο στόχαστρό της νέες συμβάσεις που θα διεκδικήσει σε διάφορες περιοχές, με τις ΗΠΑ να αποτελούν την κύρια περιοχή εστίασης.

    Δεδομένων:

     i) της βασικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων, ιδίως στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, μαζί με

     ii) τις πιθανές προσθήκες νέων συμβάσεων, και

    iii) τις ανεκμετάλλευτες αγορές VLT/iLottery στις ΗΠΑ, εκτιμούμε έσοδα ύψους 380/414 εκατ. ευρώ το 2024/2025, μια τάση που θα συνεχιστεί σε ανοδική τροχιά τα επόμενα χρόνια», προβλέπει η Ambrosia Capital.

    Οι βελτιστοποιημένες λειτουργίες ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και ενισχύουν τα περιθώρια κερδοφορίας

    Η στροφή της εταιρείας σε συμβόλαια υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος βάσης, αναμένεται να ωθήσει τα περιθώρια EBITDA σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, τελικά φθάνοντας το 38,2% το 2026.

    Τα περιθώρια EBITDA αυξήθηκαν από 26,7% και 31,3% το 2021 και το 2022, σε 36,1% το εννεάμηνο πέρυσι, με τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας να δείχνουν περιθώρια 37,0%/37,4% το 2024 και 2025.

    Η Intralot απολαμβάνει τα οφέλη των υψηλότερων περιθωρίων EBITDA στις δραστηριότητες των ΗΠΑ και επίσης από μια χαμηλότερη βάση κόστους, που αποδίδεται στα κεντρικά της γραφεία που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Η εταιρεία είναι καλά τοποθετημένη, με μακροπρόθεσμα εκκρεμή συμβόλαια στις ΗΠΑ, με αποδεδειγμένο ιστορικό ανανέωσης 89% και τις πιθανές επερχόμενες προσθήκες συμβολαίων λοταρίας και VLT που πρόκειται να ωθήσουν τα περιθώρια κέρδους ακόμη υψηλότερα.

    Η απομόχλευση του ισολογισμού θα οδηγήσει σε δυνατότητες επαναξιολόγησης

    Μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει με την έκδοση ενός ομολόγου και ενός κοινοπρακτικού δανείου για την αναχρηματοδότηση του χρέους της.

    Η Intralot, με 126 εκατ. ευρώ από τα συνολικά έσοδα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, προχώρησε στη μερική εξόφληση των ομολόγων της με λήξη τον Σεπτέμβριο του 2024 με ανεξόφλητο ποσό ύψους 356 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει σε σταθμισμένο δείκτη καθαρής μόχλευσης 2,9 φορές το 2023 έναντι 3,9 φορές στο εννεάμηνο.

    Οι ισχυρές ταμειακές ροές αναμένεται να μειώσουν περαιτέρω τον καθαρό δείκτη χρέους προς τα σταθμισμένα EBITDA σε 1,8 φορές το 2025 και να στηρίξει τη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας.

    Η απομόχλευση του ισολογισμού θα ενισχύσει τη θέση της Intralot ως κατάλληλη υποψήφια για τους επερχόμενους διαγωνισμούς και να στηρίξει περαιτέρω το επίπεδο κερδοφορίας της.

    Διαβάστε επίσης:

    Κρίσιμη εβδομάδα για το Bitcoin- Από την απόφαση της SEC «κρέμεται» η πορεία της τιμής του

    Γιατί επί μια δεκαετία είναι επίμονοι πωλητές μετοχών της Motor Oil τα παιδιά του Θόδωρου Βαρδινογιάννη

    Ebury: Το δολάριο κάνει ράλι καθώς οι αγορές ξανασκέφτονται τις μειώσεις της Fed



    ΣΧΟΛΙΑ