ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέταρτη συνεχόμενη ημέρα αντίδρασης για τον γενικό δείκτη στα επίπεδα των 884 μονάδων, με οριακά κέρδη, αλλά σταθερά σε τροχιά ανακατάληψης νέων υψηλών, 14άρων μηνών.
Με τις συναλλαγές πάνω από τα 5,5 εκατ. ευρώ, η αγορά καταγράφει την Πέμπτη παρόμοια ποσοστά ανόδου με τις ευρωπαϊκές, οι οποίες διαγράφουν νέα ιστορικά υψηλά.
Σταθεροποιητικά το ελληνικό 10ετές στο 0,82% και το 5ετές στο 0,16%.
Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 κινείται στο… -19,8%, με την κεφαλαιοποίηση να διολισθαίνει στα 249 εκατ. ευρώ. Η αγορά αναμένει την πρόταση της διοίκησης για την τιμή που θα γίνει το book building, ενώ το… dilution, τουλάχιστον χρηματιστηριακά, συνεχίζεται σε βαθμό τέτοιο που η μετοχή να γράφει ιστορικά χαμηλά, στα 0,27 ευρώ και απώλειες 24,3%, διακινώντας 2 εκατ. τεμάχια. Η αγορά ζητεί να επισπευσθούν οι εξελίξεις που συνδέονται με την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, καθώς η αβεβαιότητα εξακολουθεί να φθείρει τη μετοχή.
Οριακές πάντως είναι οι απώλειες στις υπόλοιπες συστημικές τραπεζικές μετοχές.
Η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 συνεχίζει ανοδικά και με κέρδη πάνω από 2% για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές τιμολογούν το μεγάλο ενδιαφέρον από κορυφαία funds που έδωσαν το «παρών» στον διαγωνισμό για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ.
Κέρδη 2,7% για την ΕΥΔΑΠ, μετά τις χθεσινές απώλειες, στα 7,91 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, ξεκίνημα σε αρνητικό έδαφος για τη Βιοχάλκο στα 4,72, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 στα 10,26, την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 και σήμερα στα 1,33, τα ΕΛΠΕ στα 5,70, τον Μυτιληναίο στα 14,08, τον ΟΠΑΠ στα 11,90.
Αμετάβλητη στα 12,30 η Τέρνα Ενεργειακή και ανοδική διαφυγή προς το παρόν σε Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,86% 23,04 στα 13,75 ευρώ, Jumbo, στα 16,17 ευρώ, που επιστρέφει στα προ placement επίπεδα.
Τεχνικά το ανοδικό σενάριο που θέλει την αγορά να κινείται προς τις 910 μονάδες υπάρχει. Η μεγάλη συσσώρευση, όμως, σε μετοχές όπως της Πειραιώς, που εδώ και τρεις εβδομάδες δέχεται συνεχείς εντολές πώλησης, ανακόπτουν το σενάριο άμεσης ανακατάληψης των προαναφερόμενων επιπέδων.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Αθανασίου (σπάνια νοσήματα): Η γενετική πρόληψη εξοικονομεί έως και 15 ευρώ για κάθε 1 ευρώ επένδυσης
- Στρατηγική συμμαχία Εξάρχου – Καλλίνικου: Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, η Ελευσίνα και η εμπλοκή του DFC
- Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη: Η απόφαση-σταθμός που θα κοστίσει ακριβά στο Δημόσιο
- Πάνω από 350 πλοία και 6.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι στα Στενά του Ορμούζ και στον Περσικό κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.