• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αμφιταλαντώσεις στο Χ.Α., κυνήγι ευκαιριών στις ξένες αγορές

    • NewsRoom


    Σε κλίμα έντονης νευρικότητας, με συνεχείς εναλλαγές προσήμου έστω και με μικρές διακυμάνσεις, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με στόχο, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η αγορά να «πατήσει» για τα καλά τις 942 μονάδες, μετά το χθεσινό υψηλό 5ετίας, στο οποίο σκαρφάλωσε ύστερα από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

    Την ίδια ώρα, τα διεθνή χρηματιστήρια δείχνουν να… αναρρώνουν από τον ιό της Κίνας, καθώς οι επενδυτές αναζητούν «παράθυρα ευκαιριών» για να τοποθετηθούν στην αγορά μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις.

    Λίγο πριν από τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κατέγραφε οριακά κέρδη, της τάξης του 0,04%, κινούμενος στο επίπεδο των 942,64 μονάδων, με τις τράπεζες μοιρασμένες σε δύο στρατόπεδα: Alpha Bank και ΕΤΕ σε θετικό έδαφος, Eurobank και Πειραιώς να καταγράφουν μικρές απώλειες. Κι αυτό την ώρα που τα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο αυξάνονται, όπως φάνηκε και από την «ψήφο εμπιστοσύνης» που έδωσε στις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan, μετά το συνέδριό της για τις τράπεζες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης (CEEMEA). Ένα συνέδριο όπου φάνηκε ξεκάθαρα το αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τα εγχώρια τραπεζικά χαρτιά.

    «Διορθώνει» η ΓΕΚ Τέρνα που μετά τα χθεσινά υψηλά των 8,35 ευρώ (+5,70%) και ένα τετραήμερο ανοδικό σερί καταγράφει μικρές απώλειες. Με απώλειες και η Μυτιληναίος που διαμορφώνεται στα 10,27 ευρώ, οριακότατα  τα κέρδη για τη ΔΕΗ.

    Απώλειες και για τη μετοχή της Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,21% 29,16 που ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα εξαμήνου.

    Κέρδη άνω του 1% για τον ΟΤΕ, όπου συνεχίζεται η διελκυστίνδα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    Ισχυρές πιέσεις άνω του 2% στη Σαράντης, απώλειες και για την Aegean μετά τα κέρδη της Τρίτης.

    Τον μεγαλύτερο τζίρο μέχρι αυτήν την ώρα παρουσιάζουν ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

    Bargain hunting μετά τον πανικό

    Στις ξένες αγορές, μετά τον χθεσινό πανικό που επηρέασε τις αγορές, επικρατούν ανοδικές τάσεις, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx Europe 600 να ενισχύεται κατά 0,2% και τα αμερικανικά futures να δείχνουν άνοδο σε S&P 500 και Nasdaq.



    ΣΧΟΛΙΑ