• Business

    Μαθήματα εργοδοσίας από τη Mondelez: Άδεια πατρότητας στους εργαζόμενους που αποκτούν παιδιά

    • NewsRoom

    Νάντια Κιάμου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Mondelez


    Νέο μοντέλο σχετικά με τις άδειες πατρότητας αποφάσισε να εφαρμόζει στο εξής η Mondelez, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

    Πυρήνας της νέας πολιτικής της εταιρείας είναι η ιδέα της αναγκαιότητας να βρίσκεται ο πατέρας όλο και πιο κοντά στην οικογένειά του και να μην απουσιάζει από σημαντικές περιστάσεις. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της υποστήριξης που προσφέρει στους εργαζόμενούς της, που γίνονται νέοι γονείς, η Mondelez αποφάσισε να εντάξει μια νέα άδεια. Σύμφωνα με αυτή, προσφέρεται στον εργαζόμενο που γίνεται πατέρας, άδεια μετ’ αποδοχών, διάρκειας δύο εβδομάδων. Το σκεπτικό πίσω από την ιδέα είναι να μπορέσει ο νέος πατέρας να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του, τη σημαντική στιγμή της γέννησης του παιδιού.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Mondelez στην Ελλάδα, Νάντια Κιάμου«Οι γονείς είναι σημαντικό να έχουν χρόνο για να αναπτύξουν τον δεσμό τους με το νέο τους παιδί ή παιδιά, που θα τους επιτρέψει να προσαρμοστούν και να χαρούν τις πρώτες στιγμές στην νέα οικογενειακή τους κατάσταση. Εμείς στην Mondelez νιώθουμε την ανάγκη να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, ιδιαίτερα σε περιόδους αλλαγής, όπως στον ερχομό ενός παιδιού».

    Η ανακοίνωση της εταιρείας συμπληρώνει τα λεγόμενα της κυρίας Κιάμου, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία επενδύει πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο θεωρεί κυρίαρχο παράγοντα της λειτουργίας της. Για το λόγο αυτό, οργανώνει διάφορες πρωτοβουλίες στραμμένες προς τους εργαζόμενούς της, όπως εκπαίδευση και εξέλιξη, ποιοτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, αντικειμενικά συστήματα αξιολόγησης. Η εταιρεία επισημαίνει ότι διατηρεί το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον της και ότι έχει καταφέρει, μέσω των στοιχείων αυτών, να δημιουργεί προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον, σε ότι αφορά στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα.

    Να σημειωθεί ότι η νέα πολιτική αδειοδότησης για τους νέους πατέρες τρέχει ήδη από την αρχή του έτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: FG Europe: Αναλαμβάνει τη διανομή των λευκών οικιακών συσκευών της Hitachi στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2018 για τη Star Bulk

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Lamda Development: Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νικητή ο διαγωνισμός ReTech Innovation Challenge



    ΣΧΟΛΙΑ