• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2018 για τη Star Bulk

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Οι ζημιές απομείωσης από πώληση πλοίων επιβάρυνε τα κέρδη της ναυτιλιακής Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Π. Παππά, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο, στο σύνολο του έτους η εταιρεία εμφάνισε σημαντική αύξηση εσόδων.

    O Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα επισήμανε: “Είναι το πέμπτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο, καθώς πετύχαμε καθαρά έσοδα 12,3 εκατ. δολαρίων. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνεται και μη ταμειακή δαπάνη ύψους 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζεται με την απομείωση της αξίας πλοίων που έχουμε πουλήσει και που αναμένεται να πουλήσουμε το 2019, οι οποίες αν εξαιρεθούν, φέρνουν τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα τριμήνου στα 30,3 εκατ. δολάρια.”

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,33 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 0,26 δολάρια ανά μετοχή.

    Τα έσοδα από ταξίδια κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν στα 209,4 εκατ. δολάρια, έναντι 107,7 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Η σημαντική αύξηση τους οφείλεται στην αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των πλοίων της εταιρείας, η οποία το 2018 πραγματοποίησε μπαράζ εξαγορών. Το μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) διαμορφώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018 στα 14.140 δολάρια ημερησίως ανά πλοίο.

    Στο σύνολο του 2018, τα καθαρά έσοδα της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 59 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 9,7 εκατ. δολαρίων το 2017. Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 86,1 εκατ. δολάρια.

    Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου 2018, η Star Bulk ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους σχεδόν 248 εκατ. δολαρίων, εξασφαλίζοντας χαμηλότερο επιτόκιο.

    Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της προμήθειας και της εγκατάστασης scrubbers στα πλοία της, αξίας περίπου 140 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα αντληθούν κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος το 2019. Ήδη ολοκληρώνεται η εγκατάσταση scrubbers σε 15 από τα μεγαλύτερα πλοία της, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εξοπλιστεί η πλειοψηφία του στόλου της μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής του νέου κανονισμού, την 1η Ιανουαρίου 2020.

    Σύμφωνα με τον κ. Παππά, κορυφαία προτεραιότητα της Star Bulk παραμένει η διατήρηση μεγάλου ταμειακού υπολοίπου.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ο «άγνωστου ταυτότητας» επενδυτής και η πρόταση – έκπληξη από τον Ταβουλάρη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη



    ΣΧΟΛΙΑ