ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφωνία 600 εκατ. ευρώ για την παραγωγή μέχρι και 300.000 αυτοκινήτων τον χρόνο υπέγραψε η γαλλική Renault με εργοστάσιο στο Ιράν, 120 χιλιόμετρα έξω από την Τεχεράνη.
Πρόκειται για μια κοινοπραξία, με την γαλλική εταιρεία να έχει μερίδιο 60% και από 20% η κρατική ιρανική IDRO και η ιδιωτική Parto Neguine Nasseh. Η υπογραφή της συμφωνίας ακολουθεί την στρατηγική συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία και το υπουργείο Βιομηχανίας του Ιράν.
Έως το 2019 το εργοστάσιο θα παράγει 150.000 αυτοκίνητα το χρόνο, με το 30% των μοντέλων Symbol και Dacia Duster που θα κατασκευάζονται θα πωλούνται στο εξωτερικό.
Η Renault έχει ήδη μια παραγωγική ικανότητα 200.000 οχημάτων το χρόνο στο Ιράν και πιστεύει ότι η αγορά στη χώρα των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων θα φτάσει τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα ως το 2020.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπάει κάθε φράγμα το bitcoin! Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 3.500 δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό από τη νέα ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για την Ελλάδα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χρυσή» περίοδος για τη Ralph Lauren – Τα κέρδη υπερέβησαν τις εκτιμήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πριγκίπισσα Ειρήνη: Βασιλικά μυστικά και χαμένες αγάπες – Η ζωή της πιο αινιγματικής πριγκίπισσας της Ελλάδας
- Ταξί: Το άγριο μπρα-ντε-φερ ΣΑΤΑ και Κυρανάκη και η στάση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
- Ο θρίαμβος των τραπεζών, τι ψιθυρίζεται για την Εθνική, τα μυστικά του ράλι της Ευρώπης Holdings, τι οδηγεί ο Προκοπίου, τι συμβαίνει στο Κολλέγιο και δυο juicy νέα
- Τι πέτυχε ο Παπασταύρου στις ΗΠΑ για ενέργεια και γεωπολιτικά
