ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τζένσεν Χουάνγκ (Nvidia): Εύλογες και βιώσιμες οι δαπάνες 650 δισ. δολαρίων των Big Tech στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Nvidia, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως προχωρά σε split μετοχών 10 προς 1.
Ειδικότερα, η Nvidia ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ύψους 14,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 5,98 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 82 σεντς την προηγούμενη περίοδο. Η αγορά ανέμενε κέρδη 5,59 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο στα 26,04 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 262% σε ετήσια βάση, έναντι 24,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένει η LSEG.
Η Nvidia ανέφερε επίσης πως αναμένει πωλήσεις 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο, με την αγορά να προσβλέπει σε κέρδη 5,95 δολαρίων ανά μετοχή από πωλήσεις 26,61 δισ. δολαρίων.
Η Nvidia είπε ότι η κατηγορία των κέντρων δεδομένων της αυξήθηκε κατά 427% από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους στα 19,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, χάρη στις αποστολές των επεξεργαστών γραφικών “Hopper” της εταιρείας, οι οποίοι περιλαμβάνουν την GPU H100 της εταιρείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική κατηγορία της εταιρείας, που περιλαμβάνουν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης καθώς και πολλά από τα πρόσθετα εξαρτήματα που χρειάζονται για τη λειτουργία μεγάλων διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης.
Ισχυρές ήταν επίσης οι πωλήσεις των τμημάτων δικτύωσης της, οι οποίες είναι ολοένα και πιο σημαντικές καθώς οι εταιρείες δημιουργούν ομάδες δεκάδων χιλιάδων τσιπ που πρέπει να συνδεθούν. Η Nvidia είπε ότι είχε έσοδα 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη δικτύωση, κυρίως τα προϊόντα της Infiniband, τα οποία ήταν πάνω από τρεις φορές υψηλότερα από τις πωλήσεις του περασμένου έτους.
Τα έσοδα της εταιρείας από κάρτες γραφικών για παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 18% κατά τη διάρκεια του τριμήνου στα 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης έσοδα 427 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τσιπ επαγγελματικής οπτικοποίησης και 329 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τσιπ αυτοκινήτων.
Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου εφόσον εκδοθεί ένταλμα από το ΔΠΔ
Wall Street: Απογοήτευση έφεραν τα πρακτικά της FED – Στην Νvidia οι ελπίδες για ανάκαμψη
Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες έφερε η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογενειακή τραγωδία στην Ελευσίνα: Σκότωσε τη μητέρα της ενώ προσπαθούσε να παρκάρει
- Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Παρουσία Τασούλα και Μητσοτάκη η εκδήλωση στο Υπ. Εξωτερικών (Ιive)
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αίγινας
- Νίκος Πλακιάς: Γνήσια τα βίντεο από τα Τέμπη, η εμπορική αμαξοστοιχία δεν κουβαλούσε παράνομο φορτίο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.