• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες έφερε η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    πετρελαιοπηγή


    Με βαριές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, κλείνοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, αφού τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης.

    Ειδικότερα, τα εμπορικά αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν μετά από διαδοχικές εβδομαδιαίες μειώσεις, με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας να αναφέρει την Τετάρτη αύξηση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση της προσφοράς αργού κατά 2,15 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η S&P Global Commodity Insights.

    Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η έκθεση EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαία μείωση της προσφοράς βενζίνης κατά 900.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 400.000 βαρέλια.

    Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η EIA, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing στην Οκλαχόμα  αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 36,3 εκατομμύρια βαρέλια.

    Σε αυτό το κλίμα, το West Texas Intermediate για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,09 δολάρια ή -1,4%, για να διαμορφωθεί στα 77,57 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Ιουλίου  έχασε 98 σεντς ή -1,2% στα 81,90 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.



    ΣΧΟΛΙΑ