• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απογοήτευση έφεραν τα πρακτικά της FED – Στην Νvidia οι ελπίδες για ανάκαμψη

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Πτωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου της Nvidia, με τους επενδυτές να επιχειρούν να βγάλουν συμπεράσματα από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve τον Μάιο, στα οποία οι αξιωματούχοι της επιτροπής FOMC εξέφρασαν ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό , υποδεικνύοντας ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να μην μειώσει σύντομα τα επιτόκια.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 39.671,04 μονάδες με απώλειες -0,51%, ο S&P 500 υποχώρησε στις 5.307,01 μονάδες με απώλειες -0,27% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 16.801,54 μονάδες με πτώση -0,18%.

    Ειδικότερα, τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 Απριλίου-1 Μαΐου, ανέφεραν ανησυχίες για την έλλειψη προόδου τους τελευταίους μήνες ως προς τη μείωση του πληθωρισμού. Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι «διάφοροι συμμετέχοντες» συζήτησαν την προθυμία να αυξήσουν τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός δεν συνέχιζε να κινείται χαμηλότερα προς τον στόχο του 2%, προκαλώντας τριγμούς στην αγορά.

    Πλέον οι επενδυτές ευελπιστούν σε μια ισχυρή αντίδραση των τεχνολογικών μετοχών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Nvidia, σε λίγη ώρα από το κλείσιμο της Wall Street. Ο κατασκευαστής τσιπ σημείωσε πτώση 0,46% την Τετάρτη, μαζεύοντας μέρος των ενδοσυνεδριακών απωλειών που νωρίτερα πλησίαζαν το 2% λίγο πριν το τέλος.

    Οι αναλυτές αναμένουν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο από τον κατασκευαστή τσιπ, με άνοδο των κερδών κατά 400% σε ετήσια βάση και των εσόδων κατά 240%. Εάν η εταιρεία καταφέρει να ξεπεράσει τα νούμερα, δίνοντας επίσης μια ισχυρή καθοδήγηση, οι αναλυτές θεωρούν αρκετά πιθανό ένα νέο ράλι για τις τεχνολογικές μετοχές το επόμενο διάστημα.

    Σε άλλες μετοχές, η Target υποχώρησε 8% καθώς παρουσίασε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022 χαμηλότερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου. Τα προβλήματα της Target προκάλεσαν ευρύτερες ανησυχίες για τις καταναλωτικές δαπάνες.

    Στον αντίποδα, ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου υγειονομικής περίθαλψης, με τη Moderna να κλείνει στο +13,67%, την Pfizer στο +3,64% την Abbott Laboratories στο +1,81%, την  Stryker στο +1,49%, όσο και η μετοχή της Johnson & Johnson, η οποία μαζί με αυτή της Cisco (+1,04%) ήταν οι μόνες από τους τίτλους του Dow Jones που έκλεισαν με άνοδο άνω του 1%.

    Τις μεγαλύτερες πιέσεις στον Dow Jones άσκησε η μετοχή της Dow με απώλειες  -2,22%, ενώ πτώση άνω του 1% σημείωσαν οι Amgen, Goldman Sachs, Home Depot, 3M, Chevron, American Express και Intel.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες έφερε η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    Χρηματιστήριο: Το discount στον Μυτιληναίο για το placement πιέζει την αγορά

    Χρηματιστήριο: Πέριξ των 12 ευρώ κινείται η ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ