• Άρθρα

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΔΕΗ, EUROBANK, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, OTE, και ALPHA BANK

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Ο επικεφαλής της Vitalfinance Γιάννης Γιαπράκης

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπασητων 789 μονάδων (κλείσιμο).

    ΔΕΙΚΤΕΣ FTSE 25 ΚΑΙ ΓΔ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 789  μονάδων (κλείσιμο).

    Δεν έχει αλλάξει η εκτίμηση για την τεχνική εικόνα του ΓΔ. Μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε η ανοδική αντίδραση (κύμα Β) στις 879 μονάδες και ότι πλέον έχει αρχίσει το καθοδικό κύμα C που έχει τυπικό στόχο στην περιοχή των 700-720 μονάδων όπως και ότι η τρέχουσα ανάπαυλα της ανόδου είναι μια απλή κίνηση επιβεβαίωσης της υπέρβασης της πρώην αντίστασης στις 859 μονάδες.

    Αν ισχύει το δεύτερο για να επιβεβαιωθεί χρειάζεται απλά ο ΓΔ να προχωρήσει ψηλότερα από τις 879 μονάδες προς τους SMA. Αντίθετα η ολοκλήρωση του κύματος Β επιβεβαιώνεται με υποχώρηση χαμηλότερα των 789 μονάδων ενώ μια πρώτη ένδειξη θα είναι η απώλεια των 833 μονάδων.

    Παραμένει αμετάβλητη η εκτίμηση ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη διόρθωση. Σε κάθε περίπτωση θα επανεκτιμηθεί η τεχνική κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη.

    Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ)
    Την παραπάνω εκτίμηση ενισχύει και η τεχνική εικόνα του ΔΤΡ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 517  μονάδων (κλείσιμο).

    Ο πέτυχε τον πρώτο ανοδικό στόχο και γύρισε καθοδικά σε μια διορθωτική κίνηση που τον έφερε χαμηλότερα από Ανέκτησε άμεσα τις 609 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης επαναφέροντας την ανοδική προοπτική χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να ολοκληρώθηκε η ανοδική αντίδραση στο υψηλό της Πέμπτης. Το ενδεχόμενο αυτό όπως έχει ήδη αναφερθεί ενεργοποιηθεί σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης των στηρίξεων (SMA200 και ανερχόμενη Α) καθώς και της διπλής στήριξης στις 542-546 μονάδες.

    ΜΕΤΟΧΕΣ

    ALPHA BANK ΑΛΦΑ -1,82% 1,62

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) έγινε ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 0,974€ (κλείσιμο).

    Εξακολουθεί να διατηρείται η τιμή της μετοχής χαμηλότερα από τον SMA200 αλλά και από την αντίσταση των 1,08€ που ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα την μετοχή. Παραμένει αρκετά πιθανό να έχει ολοκληρωθεί η ανοδική αντίδραση και να δοκιμάσει ξανά τη διπλή στήριξη στα 0,985-1,01€. Αν εκεί βρεί την ισορροπία που χρειάζεται μπορεί να διασώσει την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, διαφορετικά η τεχνική εικόνα θα επιβαρυνθεί σοβαρά.

    ΔΕΗ ΔΕΗ -1,22% 11,34

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική. Αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 7,80€ (κλείσιμο)

    Η μετοχή δεν δείχνει διάθεση να κινηθεί ανοδικά και την τιμή της εξακολουθεί να ταλαντώνεται γύρω από το επίπεδο των 7,61€. Διατηρείται η μεσοπρόθεσμη καθοδική προοπτική χωρίς να υπάρχει προς το παρόν ένδειξη αντιστροφής της τεχνικής εικόνας. Η τρέχουσα ανοδική αντίδραση από το χαμηλό των 7.08€ είναι προς το παρόν ασθενής και  δεν είναι ικανή να προκαλέσει αντιστροφή.

    EUROBANK ΕΥΡΩΒ -0,50% 2,01

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 0,79€ (κλείσιμο).

    Εξακολουθεί η EUROBANK να έχει την καλύτερη τεχνική εικόνα από τους υπόλοιπους τραπεζικούς τίτλους. Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ψηλότερα από   τον SMA50 ενώ αντιμετωπίζει την αντίσταση στο 1,05€ και αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην τιμή της μετοχής. Η υπέρβαση αυτής της αντίστασης οδηγεί προς τα 1,17€.

    ΟΤΕ ΟΤΕ 0,49% 14,41

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 17,24€ (κλείσιμο).

    Πέτυχε την υπέρβαση της αντίστασης στα 16,75€ και οριακά του SMA50 που όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να διατηρήσει ως στήριξη. Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική ενώ ο στόχος για τις επόμενες συνεδριάσεις είναι να παραμείνει η τιμή της μετοχής ψηλότερα από τα 16,75€ ώστε να αποφευχθεί η επανεκκίνηση της διόρθωσης που μπορεί να φέρει την τιμή της μετοχής χαμηλότερα και από τα 15€.

    ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΝΕΡΓ 0,77% 18,37

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 12,90€.

    Ξεπέρασε τα 16€ η τιμή της μετοχής, η δε αναμενόμενη διορθωτική κίνηση που ακολούθησε, προς το παρόν, εκτιμάται ως κίνηση εκτόνωσης της ταχύτατης ανόδου αφού  δεν υπήρξε υποχώρηση χαμηλότερα των 14,78€. Πιθανή η σταθεροποίηση της τιμής σε αυτά τα επίπεδα πριν την τελική ανοδική κίνηση για επίτευξη του στόχου στα 17€.

    Σε περίπτωση συνέχισης της διορθωτικής κίνησης μόνο στην καθοδική διάσπαση των 14,78€ θα επανεκτιμηθεί η τεχνική εικόνα χωρίς απαραίτητα να ακυρώνεται ο τελικός ανοδικός στόχος.

    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

    DJI

    Με μια εντυπωσιακή ανοδική επιστροφή ο δείκτης πέτυχε να σηματοδοτήσει την αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, με την υπέρβαση διαδοχικά της διπλής αντίστασης στις 33843-34022 μονάδες, του SMA50 και της κατερχόμενης Κ.  Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε ένα σχηματισμό διπλού πυθμένα (γραμμή λαιμού η NL) που έχει ανοδικό στόχο στις 36145 μονάδες. Φυσικά το να φτάσει εκεί η τιμή του δείκτη κάθε άλλο παρά εύκολο είναι αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πίεση άμεσα του SMA200 και στη συνέχεια της αντίστασης στις 35625 μονάδες. Η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση κλονίζεται με την απώλεια του SMA50 αλλά αντιστρέφεται σε καθοδική με καθοδική διάσπαση των 32630 μονάδων.

    WTI

    Αναμενόμενη η ανοδική αντίδραση από την επαφή με τον SMA50 που αποτελεί στήριξη για την τιμή του “μαύρου χρυσού”. Η αντίδραση αυτή δεν σηματοδοτεί το τέλος της διόρθωσης όμως αυτό μπορεί να συμβεί αν η τιμή συνεχίσει ανοδικά. Η μεσοπρόθεσμη τάση διατηρείται φυσικά ανοδική και αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση του SMA50 και των 89,89$.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.



    ΣΧΟΛΙΑ