• Winners & Losers

    Κάθε μήνα η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr θα κρίνει και θα δημοσιεύει ποιοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν στις προηγούμενες 30 ημέρες. Που ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

    5 Μαΐου 2020


    To mononews.gr παρουσιάζει κάθε μήνα το προφίλ των κερδισμένων και των χαμένων του μήνα που πέρασε: από την πολιτική, την επιχειρηματική και τη δημοσιογραφική σκηνή.

    Έτσι για τον μήνα Απρίλιο η ομάδα του mononews.gr θεωρεί ότι κερδισμένοι και χαμένοι του μήνα είναι οι εξής:

    Κερδισμένοι

    Κυριάκος Πιερρακάκης – υπουργός  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

    Γιώργος  Περιστέρης – επιχειρηματίας

    Ιωάννα Παπαδοπούλου -Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος

    Άλκηστις Πρωτοψάλτη – τραγουδίστρια

    CEOs τραπεζών – Μεγάλου (Πειραιώς), Μυλωνάς (Εθνική), Ψάλτης (Alpha), Καραβίας (Eurobank)

    Χαμένοι

    Καίτη Κουτσολιούτσου, Folli Follie

    Σταμάτης Κραουνάκης – συνθέτης

    Απόστολος Ζερβός – πρώην CEO της Akazoo

    Κυριάκος Πιερρακάκης

    υπουργός  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης όταν ανέλαβε τη θέση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κήρυξε Ψηφιακό Ανένδοτο και τότε ίσως ακούστηκε βαρύγδουπο. Δέκα μήνες μετά αντιλαμβανόμαστε ότι όχι μόνον το είπε (όπως πολλές φορές συμβαίνει στην πολιτική απλώς να γίνονται εξαγγελίες που μένουν στα χαρτιά) το εννοούσε και κυρίως υπάρχει αποτέλεσμα, γίνονται πράγματα.

    Too good to be true, όπως λέμε στην καθομιλουμένη και το αστείο που κυκλοφορεί είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε υποστεί τόση ψηφιοποίηση που δεν είχαμε φανταστεί!

    Προφανώς δεν είναι μόνος του. Ένα από τα ζητούμενα όταν είσαι υπουργός (και γενικά επικεφαλής) είναι να μπορείς να μοιράσεις «παιχνίδι», να εμπιστευτείς, να δώσεις χώρο στους συνεργάτες σου για να κάνουν αυτό που ξέρουν.

    Και αυτό φαίνεται να το γνωρίζει ο κ. Πιερρακάκης έχοντας δίπλα του, μεταξύ άλλων, τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στέλεχος με πολυετή εμπειρία στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών, τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, ο οποίος διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009) και κατά την θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και  περιουσιολογίου (E9), το νέο TAXISNet και άλλα, τον Λεωνίδα Χριστόπουλο Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, τον Γρηγόρη Ζαριφόπουλο Υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής, ο οποίος προηγουμένως είχε θέση ευθύνης στη Google και τον βουλευτή Γεώργιο Γεωργαντά ως Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών.

    —Τ.Η.

    Γιώργος Περιστέρης

    επιχειρηματίας

    Ο κ. Γιώργος  Περιστέρης, ιδρυτής και Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, είναι ένας επιχειρηματίας που με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο υποστηρίζει την ανάγκη επενδύσεων στη χώρα και πρωτοστατεί με μεγάλα επενδυτικά προγράμματα του ομίλου του, τα οποία μάλιστα υλοποιεί με γρήγορο ρυθμό.

    Ταυτόχρονα, πρωταγωνιστεί στην καθαρή ενέργεια και ηγείται και των νέων επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο ενώ ο όμιλος διατηρεί συνεχώς κι αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίμων του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Υποστηρίζει  ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και ο  ίδιος δίνει το παράδειγμα. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εξάλλου, έχει γίνει αυτό που είναι σήμερα, μέσω των συνεχών επενδύσεων στην Ελλάδα  και διεθνώς. Η συνολική ισχύς των εγκαταστάσεων ΑΠΕ του Ομίλου σε λειτουργία ή υπό κατασκευή ανέρχεται πλέον στα 1938 MW, εξέλιξη που καθιστά εφικτό τον στόχο των 2.000 MW  συνολικά, νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχαμε ανακοινώσει. Και σήμερα, συνεχίζει.

    Ο όμιλος ανακοίνωσε πρόσφατα την επέκταση του επενδυτικού του προγράμματος στις ΑΠΕ στην Ελλάδα κατά 550 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχει σχεδιάσει και δρομολογεί στην καθαρή ενέργεια στη χώρα  υπερβαίνει πλέον τα 1,5 δις. ευρώ.Οι επενδύσεις αυτές δείχνουν την πίστη του στις δυνατότητες και της προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η αταλάντευτη προσήλωσή του σε επενδύσεις μεγάλης εγχώριας προστιθέμενης αξίας στην καθαρή ενέργεια και σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας, λειτουργούν προς όφελος της οικονομίας, της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και όλων.

    Παράλληλα,  συνεχίζει τις  επενδύσεις  και στους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας πέραν της ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ και της αποθήκευσης, με νέες επενδύσεις σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

    Και δεν σταματά ούτε σε αυτά: Μελετά νέες επενδυτικές προτάσεις κι επιλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διερευνώντας καθημερινά τις τεχνολογικές εξελίξεις για να διατηρηθεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην πρωτοπορία της καθαρής ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας.

    Όπως είπε, «παραμένουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Όμιλό μας και την ελληνική οικονομία και για αυτό το λόγο παρακολουθούμε κι αξιολογούμε καθημερινά τις εξελίξεις, επιμένοντας στον στόχο μας για όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος».

    Πιστεύει ότι τη στιγμή αυτή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και όπως επισημαίνουμε εδώ και χρόνια, μπροστάρηδες σε αυτό οφείλουν να είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις.

    Και σε αυτή τη συγκυρία «βάζουμε πλάτη», όπως λέει.

    «Είμαστε και πάλι σε θέση να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε και κατά την διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα και στην καθαρή ενέργεια, προς όφελος της χώρας μας, όλων εσάς των μετόχων μας και των εργαζομένων μας, αλλά και να διατηρούμε συνεχώς κι αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίμων του Ομίλου μας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά

    —Μ.Π.

    Ιωάννα Παπαδοπούλου

    Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος

    Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, «σιδηρά κυρία» της ομώνυμης ελληνικής βιομηχανίας μπισκότων, επιβράβευσε τους εργαζομένους της, αναγνωρίζοντας τον ζήλο τους και την αφοσίωσης τους στην μεγάλη κρίση της πανδημίας.

    Και τον Απρίλιο, μοίρασε  bonus 1,5 εκατ. ευρώ,  περίπου σε 1,250 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο.

    «Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συνεχή προσπάθεια που εξακολουθείτε να καταβάλετε προκειμένου να συνεχιστεί αδιάκοπτα η παραγωγική μας δραστηριότητα και ο αδιάλειπτος  ανεφοδιασμός της ελληνικής και διεθνούς αγοράς», ανέφερε, στα μέσα του περασμένου Απριλίου, σε  ανακοίνωσή της η κ. Παπαδοπούλου και συνέχιζε:

    »Ιδιαίτερα θα θέλαμε να εκφράσουμε  έμπρακτα τις ευχαριστίες μας στους ανθρώπους μας, οι οποίοι από την εποχή της πανδημίας τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα εργάζονται ευσυνείδητα  και αποτελεσματικά μέσα σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

    »Σας ανακοινώνουμε λοιπόν ότι θα χορηγήσουμε στους εργαζομένους μας, σε αναγνώριση του ζήλου και της αφοσίωσης τους, έκτακτες πρόσθετες παροχές, οι οποίες θα ανέλθουν  μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ ευρώ».

    Η ελληνική βιομηχανία –που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1916- έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ξέρει να στηρίζει και τους εργαζομένους της και την ελληνική οικονομία.

    Και το λέμε αυτό, διότι το 2015, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, επέλεξε –αντί να μεταφέρει την έδρα της βιομηχανίας σε άλλη χώρα με ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς-  να μείνει και να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα.

    Εκείνη την εποχή η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου είχε πει:

    «Εμείς εδώ πετύχαμε, οι ρίζες μας είναι σε αυτή την χώρα, δεν υπάρχει ενδεχόμενο ποτέ να φύγουμε. Είμαστε στην ζωή του Έλληνα εδώ και 93 χρόνια, οπότε το θεωρώ καθήκον μου υποχρέωση μου να μείνουμε εδώ, δεν το συζητώ.

    »Δυσκολίες είχαμε και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να έχουμε. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα επενδύσουμε εδώ, θα πληρώσουμε τους φόρους μας εδώ και όπως πολλές φορές λέω, και είναι λιγάκι μη τεχνοκρατικό, ίσως τώρα είναι περισσότερο ανάγκη να βοηθήσουμε εμείς που μπορούμε, την ελληνική οικονομία».

    Σήμερα η επιχείρηση Ε. Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ διατηρεί όχι απλώς πλειοψηφική αλλά κυρίαρχη θέση στην αγορά, απασχολώντας περί τους 1.200 εργαζομένους.

    Ελέγχει το  70% της αγοράς του κλάδου της μπισκοτοποιίας,  ενώ και στους υπόλοιπους χώρους όπου δραστηριοποιείται διαθέτει σημαντικά μερίδια. Επίσης έχει σημαντικές επιδόσεις στον εξαγωγικό τομέα τα τελευταία 35  χρόνια.

    Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο…

    —Ε.Κ.

    Άλκηστις Πρωτοψάλτη

    τραγουδίστρια

    Ο Απρίλιος πέρασε και ήταν ίσως, για πολλούς από εμάς, ένας από τους πιο δύσκολους Απριλίους που έχουμε ζήσει. Η ζωή περιορίστηκε μέσα στο σπίτι και η χαρά περιορίστηκε στο να είμαστε ευχαριστημένοι αν παραμένουμε υγιείς.

    Ο φετινός Απρίλιος δεν είχε το σύνηθες φωτεινό χρώμα του, την ανοιξιάτικη λάμψη. Αν υπήρξε μία στιγμή μέσα στον μήνα που να θυμίζει πραγματικά Απρίλιο, άνοιξη, χαρά, τότε αυτή σίγουρα ήταν εκείνη που η Άλκηστις βγήκε να τραγουδήσει «από τον δρόμο με αγάπη». Και μ’ ένα χαμόγελο λαμπερό, εκείνο που την διακρίνει πάντα.

    Βάζοντας την προσωπική της ανησυχία για τις εξελίξεις στην άκρη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η δική μας Άλκηστις, βγήκε στο δρόμο μ’ ένα φορτηγάκι, δυο – τρεις μουσικούς, το υπέροχο ταλέντο της και τη μεγάλη καρδιά της για να κάνει εκείνο που πάντοτε ξέρει να κάνει καλά: να μοιράσει αγάπη, χαμόγελο, χαρά, μουσική.

    Επί 3,5 ώρες, η Άλκηστις γυρνούσε με το φορτηγάκι της στην ηλιόλουστη Αθήνα, χαρίζοντας μουσική και χαρά στους πολίτες της πρωτεύουσας. Σε αυτή την περιήγηση από καρδιάς, η τραγουδίστρια πέρασε από πολυκατοικίες και μπαλκόνια, αλλά και από νοσοκομεία, θέλοντας έτσι να απευθύνει το δικό της «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που όλο αυτόν τον καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

    Στην διαδρομή της, η τραγουδίστρια συνάντησε και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο βρισκόταν εκείνο το Σάββατο για να την χαιρετήσει, αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν αρμόδιος να της επιτρέψει να πραγματοποιήσει την πρωτοβουλία αυτή.

    Μία τραγουδίστρια, ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες, σε μία πρωτοφανή κρίση, πήρε την πρωτοβουλία να βγει στο δρόμο, μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού της, για να κάνει τους ανθρώπους, με το αληθινό της χαμόγελο και το αναμφισβήτητο ταλέντο της, να νιώσουν λίγο καλύτερα μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση που ζουν.

    Αυτό και τίποτε άλλο.

    Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς κάποιοι κατάφεραν να δουν οτιδήποτε το μικροπολιτικό πίσω από όλο αυτό. Πώς κάποιοι κατάφεραν να «ντύσουν» με πολιτική χροιά μία τόσο όμορφη και ανθρώπινη πρωτοβουλία.

    Οφείλει κανείς να γνωρίζει ότι ορισμένα πράγματα είναι πάνω από οποιοδήποτε συμφέρον και χειρισμό. Και μία παγκόσμια, ανθρώπινη κρίση σίγουρα ανήκει σε εκείνα που δεν μπορούμε να αγγίξουμε με «βρώμικα» χέρια, βουτηγμένα σε μικροπολιτικά συμφέροντα. Πολύ περισσότερο να κατηγορούμε για κάτι τέτοιο μία καλλιτέχνη που δεν έδωσε ποτέ τέτοιο δικαίωμα.

    —Β.Β.

    CEOs τραπεζών

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική), Βασίλης Ψάλτης (Alpha), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

    Οι CEOs  των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι κ.κ. Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης της Alpha Bank και Φωκίων Καραβίας της Eurobank κέρδισαν ένα μεγάλο στοίχημα μέσα στην κρίση της πανδημίας: Το  στοίχημα της ψηφιακής ετοιμότητας και μάλιστα σε συνθήκες ακραίου stress τεστ κερδήθηκε από τις τράπεζες.

    Η πανδημία, οι ιδιαίτερες συνθήκες της καραντίνας,  ενεργοποίησε την ψηφιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των τραπεζικών εργασιών.

    Και την ίδια ώρα το τραπεζικό σύστημα υποστήριξε τη δυνατότητα τηλεργασίας για περισσότερους από 16.000 τραπεζοϋπαλλήλους, σχεδόν το 50% των εργαζομένων.

    Το τραπεζικό σύστημα ανταποκρίθηκε στα νέα δεδομένα αμέσως και  λειτούργησε άψογα. Μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, σχεδιάστηκαν  και τέθηκαν σε εφαρμογή προϊόντα και υπηρεσίες. Ο στόχος ήταν ένας, οι πελάτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες έπρεπε να εξυπηρετηθούν χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν το τραπεζικό κατάστημα.

    Αν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν επενδύσει ποσά που προσεγγίζουν το 1δις ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ωστόσο απέχουν πολλοί από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

    Όμως την ώρα της πανδημίας, με τα μέτρα της καραντίνας που σχεδόν «πάγωσαν» το χρόνο, οι ελληνικές τράπεζες ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά. Το σύστημα ενεργοποιήθηκε με ταχύτητα και σε μεγάλο εύρος.

    Οι επικεφαλής των τραπεζών έχουν παραδεχθεί πως οι εργαζόμενοι στο κομμάτι της τεχνολογικής υποστήριξης κατάφεραν και έστησαν ψηφιακούς τραπεζικούς οργανισμούς σε μηδενικό χρόνο και σε ιδιαίτερα δύσκολες -αντικειμενικές και ψυχικές- συνθήκες.

    Οι τράπεζες πέτυχαν μέσα σε λίγα 24ωρα να λειτουργούν για το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών τους ψηφιακά. Προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες,  προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πελάτες γρήγορα και με ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, η διεύρυνση της ηλεκτρονικής πελατειακής βάσης είναι αξιοσημείωτη.

    Και ταυτόχρονα, όλες  οι τράπεζες λειτουργούν εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια του προσωπικού και της πελατείας.

    Έστησαν ειδικά τμήματα –με τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως- να κατευθύνουν τους  πελάτες τους να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά δίκτυα, μέσω των οποίων μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με ασφάλεια  όλο το 24ωρο.

    —Ε.Κ.

    Σταμάτης Κραουνάκης

    συνθέτης

    Μία παγκόσμια ανθρώπινη κρίση, όπως αυτή που βιώνουμε αυτή την περίοδο, κάνει συχνά τους ανθρώπους να αναθεωρούν, να γίνονται πιο ευαίσθητοι, να έρχονται πιο κοντά με τον συνάνθρωπό τους.

    Μέσα από αυτή την περιπέτεια, που ζούμε όλοι και δεν εξαιρείται κανείς, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε τελικά ίδιοι κι ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο για να τα καταφέρουμε. Αυτά είναι τα θετικά μίας μεγάλης κρίσης.

    Υπάρχουν, όμως, πάντοτε και οι «σκοτεινές» εξαιρέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι, που ακόμη και μία κρίση τέτοιου μεγέθους δεν είναι ικανή να κατευνάσει τα πάθη τους και να τους νουθετήσει να μην μιλούν, όπου αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο.

    Αυτή είναι και η περίπτωση του Σταμάτη Κραουνάκη. Ενός ανθρώπου που, μέσα στο χάος, είδε και πάλι το «εγώ» έναντι του «εμείς». Και, μέσα σε μία στιγμή χαράς, την μοναδική ίσως που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι Αθηναίοι μέσα στον Απρίλιο, ο κ. Κραουνάκης κατάφερε να δει «σκοτάδι».

    Κι αυτό γιατί ο μουσικοσυνθέτης χρησιμοποίησε απρεπείς -με την κυριολεκτική έννοια του όρου- εκφράσεις για να χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να βγει στον δρόμο με ένα φορτηγάκι και να τραγουδήσει, για να δώσει κουράγιο στους πολίτες της πρωτεύουσας, αλλά και να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές για την πολύτιμη προσφορά τους.

    Η χαρούμενη φωνή της Πρωτοψάλτη, που ακούστηκε σε όλη την Αθήνα ένα ηλιόλουστο μεσημέρι Σαββάτου, με στόχο να επαναφέρει για λίγο το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Κραουνάκη ως «σιχαμερό» γεγονός.

    Και, κατά την προσφιλή του, από χρόνια, τακτική, διατράνωσε περήφανα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της τραγουδίστριας, γιατί το τραγούδι του, λέει, ακούστηκε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Έλληνα πρωθυπουργό, που, όπως φρόντισε να μας ενημερώσει ο μουσικοσυνθέτης, «δεν χωνεύει».

    Έτσι, ο μουσικοσυνθέτης θα στραφεί νομικά εναντίον της τραγουδίστριας, γιατί «τόλμησε» να προσφέρει χαρά και μουσική για ένα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Γιατί «τόλμησε» να βάλει το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Κι έτσι, ο ίδιος κατάφερε να μας αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι όσο θεόσταλτο ταλέντο έχει, άλλο τόσο του λείπει η ψυχή και η ευαισθησία, που θα του επέτρεπε να δει την καλοσύνη και την ανθρωπιά έναντι οποιασδήποτε μικροπολιτικής.

    Καίτη Κουτσολιούτσου

    Folli Follie

    Πρωταγωνίστρια σε ένα περιστατικό που εξέπληξε δυσάρεστα τους παρευρισκόμενους έγινε πρόσφατα η Καίτη Κουτσολιούτσου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η «σιδηρά κυρία» της οικογένειας Κουτσολιούτσου βγήκε εκτός εαυτού και έφθασε μέχρι τα κεντρικά στον Άγιο Στέφανο για να διαμαρτυρηθεί, όταν ενημερώθηκε πως η νέα διοίκηση της Folli Follie αποφάσισε να βάλει τέλος στις προκλητικές παροχές που απολάμβανε η οικογένειά της μέχρι πολύ πρόσφατα, με χρήματα της εταιρείας. Συνολικά 13 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνταν αποκλειστικά με διάφορα καθήκοντα στην κατοικία της (σεφ, κηπουρός, σοφέρ, προσωπική φρουρά κα.) χρέωνε η «αγία οικογένεια» στην Folli Follie, για να συντηρεί το lifestyle της. Υπηρεσίες για τις οποίες εκτιμάται ότι η εταιρεία ακόμη και για μακρύ διάστημα, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, κατέβαλλε περίπου 35.000 ευρώ το μήνα!

    Λέγεται πως χρειάστηκαν τρεις φρουροί στην είσοδο του «στρατηγείου» της Folli, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα και να συγκρατήσουν την οργή της Καίτης Κουτσολιούτσου. Από το ξέσπασμα αυτό, και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα οι άνδρες ασφαλείας της Folli Follie αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τον CEO από την… πίσω πόρτα της εταιρείας. Την ώρα που η πολύπαθη εταιρεία δίνει μάχη επιβίωσης, δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου, αποτελεί τουλάχιστον ύβρη να ζητάς να διατηρήσεις τις προκλητικές ανέσεις του πρόσφατου παρελθόντος και μάλιστα σε βάρος της εταιρείας και των μετόχων της. Η οποία μάλιστα φέρεται να έπεσε στα βράχια με ευθύνη της οικογένειά της.

    Απόστολος Ζερβός

    πρώην CEO της Akazoo

    Ο κ. Απόστολος Ζερβός βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον μήνα που πέρασε, όταν η εταιρεία της οποίας ηγείτο, η εταιρεία ψηφιακής μετάδοσης (streaming) μουσικής, δέχθηκε τα πυρά του fund που ξεκίνησε το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων και για τη Folli Follie: του QCM.

    Πριν από λίγες ημέρες, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του, αποπέμφθηκε από τη θέση του CEO, ενώ του ζητήθηκε να παραιτηθεί κι από μέλος του ΔΣ.

    Το συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση μετά από σύσταση της ειδικής επιτροπής ελέγχου που συγκρότησε ενώ ο κ. Ζερβός κρατούσε ακόμη τα ηνία της εταιρείας. Κατόπιν έρευνας, η ειδική επιτροπή διαπίστωσε ενέργειες που κατά την άποψή της δεν συνάδουν με τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της απροθυμίας συνεργασίας με την έρευνα.

    Πέραν, όμως, όσων καταλογίζει στην εταιρεία και στους διοικούντες της το QCM, χαρακτηρίζοντας την Akazoo, ούτε λίγο ούτε πολύ, «χάρτινο πύργο», και τα οποία μένει να αποδειχθούν, ο κ. Ζερβός είχε κάλλιστα την ευκαιρία να απαντήσει στην «επίθεση» και να προασπίσει την εταιρεία και τα πεπραγμένα του. Πράγμα που, όμως, δεν θέλησε να κάνει, επιλέγοντας τον δρόμο μιας ύποπτης σιωπής. Κάνοντας άπαντες στην ελληνική αγορά (πιθανώς και στην αμερικανική SEC) να αναρωτιούνται το εξής: Καλά τα αφεντικά μιας εισηγμένης εταιρείας, και ειδικά στον Nasdaq, είναι δυνατόν να κρύβονται μετά από μια τέτοια επίθεση;

    Μάλιστα, κορυφαίος τραπεζίτης που συνομίλησε με το mononews.gr είπε χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Καλά, ακόμα και ο Τζώρτζης (Κουτσολιούτσος) τις πρώτες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του fund για την Folli Follie κάτι είχε πει. Είχε τουλάχιστον αυξημένα αντανακλαστικά πάνω στο θέμα της επικοινωνίας. Είπε ψέμματα, αλλά τουλάχιστον κάτι είπε. Έστω για να θολώσει τα νερά…»

    Ευτυχώς, η ελληνικών συμφερόντων Akazoo δεν είναι εισηγμένη στην Ελλάδα. Φανταστείτε τώρα με τον κορονοϊό, που η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία το μεγάλο πρόβλημα, εξερχόμενη από την κρίση με το κεφάλι ψηλά, να έσκαγε η Akazoo. Θα ήταν μεγάλη ντροπή για μια ακόμα φορά για την χώρα…

    Υ.Γ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη σελίδα του στο LinkedIn, ο κ. Ζερβός εργάστηκε στην Ellemedia Technologies, μετά στην Algosystems, από το 2008 στην -επίσης ελληνικών συμφερόντων- εταιρεία τεχνολογίας Velti που κατέρρευσε και, στη συνέχεια, μετακινήθηκε στην InternetQ ως Chief Strategy Officer, για να αναλάβει ακολούθως επικεφαλής της Akazoo.  

    Βάσει  των δηλώσεων του Απόστολου Ζερβού, κατά τη θητεία του στην InternetQ, δημιούργησε την Akazoo με στόχο να απευθυνθεί σε αναπτυσσόμενες αγορές.

    The Usual Suspects

    The people below could make any list of influencers, anytime, which is why we've given them their own.