• Τράπεζες

    Power game στην Attica Bank: Τι συμβαίνει με Ρουμελιώτη – Πανταλάκη

    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


    Ο πρόεδρος έχει «κόψει» το τελευταίο διάστημα ακόμα και την καλημέρα στον διευθύνοντα σύμβουλο. Ήρθε και μία ερώτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και δημιούργησε αναταραχή και κρίση στην Attica Bank. Κρίση που γίνεται προσπάθεια να αποσοβηθεί….

    Τι όμως συμβαίνει στην Attica Bank, που το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου;

    Τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για ένα εν εξελίξει power game.

    Ποιος θα υπερισχύσει τελικά; Θα το δείξουν οι εξελίξεις.

    Θα υπάρξει αποχώρηση;

    Το πιθανότερο είναι πως όχι. Η προσπάθεια που γίνεται και από την πλευρά της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης είναι η κρίση να αποσοβηθεί. Για πόσο; αυτό είναι άγνωστο.

    Εξάλλου είναι κοινό μυστικό μέσα στην τράπεζα, αλλά και στην τραπεζική πιάτσα ότι «δεν ταιριάζουν τα χνώτα» του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προέδρου της Attica με του κ. Θόδωρου Πανταλάκη, διευθύνοντα συμβούλου.

    Η ασυμφωνία χαρακτήρων είναι εμφανής το τελευταίο διάστημα. Φάνηκε και από τον τρόπο που έγινε η επικοινωνία για τα δάνεια του καλογρίτσα. Αλλά και τώρα με τα δάνεια των κομμάτων.

    Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν στο mononews.gr πως «κύκλοι εκτός τραπέζης, προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα». Και μάλιστα επισημαίνουν πως ενδεχομένως κάποιοι σκόπιμα να παραπληροφόρησαν τόσο τον κ. Καμμένο, όσο και τον κ. Ρουμελιώτη.

    Πάντως ο πρόεδρος της τράπεζας μέσω του ΑΠΕ, γνωστοποίησε σήμερα πως «ευθύς ως πληροφορήθηκε την ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των πολιτικών κομμάτων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της τράπεζας».

    Ωστόσο τραπεζικές πηγές σχολίαζαν πως: Τα δάνεια των κομμάτων που περιλαμβάνονταν στο πακέτο είχαν καταγγελθεί. Είναι τα γνωστά «θαλασσοδάνεια» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα οποία έχουν έκθεση όλες οι ελληνικές τράπεζες.

    Ακόμα σημείωναν πως θα έπρεπε να υπάρξει απόφαση του ΔΣ ή της γενικής συνέλευσης για να «βγουν» από το πακέτο.

    Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η σύμβαση της Αττικής με την Rothschild προέβλεπε ότι στο πακέτο θα περιλαμβάνονταν μόνο καταγγελμένα δάνεια και ότι η Attica θα είχε το δικαίωμα να «βγάλει» εκτός πακέτου δάνεια ως 100 εκατ ευρώ, με την προϋπόθεση ότι αυτά ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες.

    «Είναι τα κόμματα ευπαθείς ομάδες;» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Attica Bank: Θέατρο παραλόγου με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Ρουμελιώτης: Επιστρέφει στην Attica Bank η διαχείριση των δάνειων των πολιτικών κομμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ