• Τράπεζες

    Νατάσα Πασχάλη (Eurobank): «Επιδίωξή μας οι ανταγωνιστικές αμοιβές στους εργαζομένους μας»

    H Νατάσα Πασχάλη, επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας

    H Νατάσα Πασχάλη, επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας


    Στην Eurobank οι ανταγωνιστικές αμοιβές και παροχές στους ανθρώπους μας είναι μόνιμη επιδίωξη μας, λέει στο mononews.gr  η Νατάσα Πασχάλη, επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας.

    Όπως  αναφέρει η ίδια, «η  Eurobank από την ίδρυσή της έχει καθιερώσει συστήματα σταθερών και μεταβλητών αποδοχών που ανταμείβουν την απόδοση και τη συνεισφορά των εργαζομένων της σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. Τα τελευταία 4 χρόνια προχωρήσαμε σε σημαντικές αναθεωρήσεις και διεύρυνση των μισθών αλλά και μεταβλητών αποδοχών».

    Μόλις πριν από μία βδομάδα η τράπεζα πήρε μία σημαντική απόφαση, την οποία η κα Πασχάλη χαρακτηρίζει «θεσμική», καθώς εφαρμόζει την αύξηση της κλαδικής ΣΣΕ περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, με αποτέλεσμα ο κατώτατος μισθός του 1ου κλιμακίου να διαμορφωθεί στα 1.020 ευρώ (εργαζόμενος χωρίς πτυχίο και χωρίς προϋπηρεσία).

    Παράλληλα, δόθηκε και μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ καθαρά στα χαμηλότερα κλιμάκια στοχεύοντας στη στήριξη των μισθολογικών αποδοχών και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των αντικειμενικά πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων της.

    Η Eurobank διαθέτει πλαίσιο παροχών για τους εργαζόμενους –που περιλαμβάνει επιδόματα, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα, τραπεζικές παροχές κτλ.- και  είναι από τα πληρέστερα της αγοράς.

    «Οι προϋπολογισμοί που διατέθηκαν για όλα τα παραπάνω τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση, ανάλογη με τα καλά αποτελέσματα της τράπεζάς μας. Σκοπεύουμε τα επόμενα χρόνια και εφόσον οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν, να κινηθούμε με ανάλογο τρόπο» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

    Η δυναμική Νατάσσα Πασχάλη συμμερίζεται απολύτως τη φιλοσοφία της τράπεζας γνωρίζοντας καλά πως οι ικανοποιημένοι μισθολογικά εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα διατηρήσουν την ηγετική θέση της Eurobank στην αγορά. Και πάντα πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων της, εστιάζοντας  στην επόμενη μέρα της τράπεζας και των ανθρώπων της.

    Εκ της θέσεως της, η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού,  είναι εκείνη που πρέπει να βρει την ισορροπία και τη χρυσή τομή ανάμεσα στη στρατηγική της τράπεζας και τις ανάγκες των εργαζομένων της, ώστε να υπάρξει σύγκλιση και να υιοθετηθούν τα σύγχρονα πρότυπα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου.

    Σημαντική ήταν η συμβολή της Νατάσσας Πασχάλη στην καθιέρωση του υβριδικού μοντέλου εργασίας που έχει ως προϋπόθεση την ένωση του ψηφιακού με τον φυσικό κόσμο, και που κατέστη δυνατή εξαιτίας της υψηλής ψηφιακής ετοιμότητας του Ομίλου, ένα αποτέλεσμα μεγάλης και διαρκούς επένδυσης κεφαλαίων και ανθρώπινων πόρων.

    «Είμαστε πρωτοπόροι μιας νέας, εξελιγμένης εργασιακής φιλοσοφίας. Κάνουμε γρήγορα αλλά σταθερά βήματα αλλαγής με αρωγό την τεχνολογία και συμβάλλουμε όλοι μαζί στην επιτυχημένη μετάβαση με συμπερίληψη και σεβασμό προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η κα Πασχάλη.

    Επαγγελματικό Ταμείο

    Θα  πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η Eurobank ήταν πρωτοπόρος και σε ότι αφορά την ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ομίλου Eurobank. Το ΤΕΑ συστάθηκε κατόπιν γραπτής συμφωνίας μεταξύ εργαζόμενων και εργοδότη, λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.

    Στην Eurobank, το  ποσοστό γυναικείας απασχόλησης διαμορφώνεται πάνω από το 60% του συνόλου των εργαζομένων, με την τράπεζα να  εφαρμόζει πολιτικές κατά των διακρίσεων και αποκλεισμού, με στόχο ένα περιβάλλον εργασίας ανοιχτό προς όλους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα ατομικά δικαιώματα, ανοικτή πρόσβαση στις ανώτερες διοικητικές θέσεις, παροχή ίσων ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότητα στα μισθολογικά κριτήρια, αξιοκρατία στην αξιολόγηση και επιβράβευση.

    Η Νατάσα Πασχάλη, με  μεταπτυχιακό τίτλο  στις Εργασιακές Σχέσεις και Διοίκηση Προσωπικού, London School of Economics and Political Science, σπούδασε  Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Πριν αναλάβει θέσεις ευθύνης στην Eurobank (επικεφαλής του τομέα People Engagement, επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Eurobank Private Bank Luxembourg SA,  επικεφαλής HR Line Management, Wholesale Banking ) εργάστηκε στη CITIGROUP – Citibank International Plc.

    Διαβάστε επίσης

    Ρευστότητα άνω των 3 €δισ. μέσω ομολόγων για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες

    Deal Optima bank-Νίκου Καραμούζη στη δευτερογενή αγορά δανείων

    Πειραιώς: Ισχυροί ξένοι θεσμικοί παίρνουν θέση για το placement



    ΣΧΟΛΙΑ