• Τράπεζες

    H Παγκρήτια επανεξετάζει τη συμφωνία με τη Συνεταιριστική Χανίων – Επιβεβαίωση Mononews

    • NewsRoom
    Ο Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας

    Ο Αντώνης Βαρθολομαίος, CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας


    Η Παγκρήτια Τράπεζα επανεξετάζει την συμφωνία για την συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, καθώς εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για τους όρους της, αναφέρουν κύκλοι της τράπεζας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα ανέφερε το mononews και η στήλη Wiseman.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι κύκλοι της τράπεζας, «χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Αθήνα, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου Αντώνη Βαρθολομαίου και του Αλέξανδρου Εξάρχου της Thrivest Holdings, του νέου κύριου μετόχου, παρουσία νομικών συμβούλων και στελεχών από το οικονομικό επιτελείο της τράπεζας.

    Δύο ήταν τα θέματα συζήτησης: η συμφωνία που είχε υπογράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν η τράπεζα για τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων με την QQuant.

    Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για τους όρους συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, καθώς διαπιστώθηκαν σημεία που πρέπει να επανεξεταστούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

    Επίσης και για τη συμφωνία με την Qquant κρίθηκε επιβεβλημένη η επανεξέταση των όρων της, ώστε να διασφαλιστούν κατά το μέγιστο τα συμφέροντα της τράπεζας».

    Τι έγραφε το mononews

    Νωρίτερα, το Mononews και η στήλη Wiseman έγραφε τα εξής:

    Όπως ξέρετε όλοι το αρχικό σχέδιο της Παγκρήτιας , αφού ολοκληρώνονταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ , ήταν να συγχωνεύσει την Τράπεζα Χανίων και την HSBC.

    Άπαντες γνωρίζουν ότι η HSBC είναι ένα «καλό» μαγαζί σε αντίθεση με την Χανίων που είναι ένα μαγαζί που έχει πολλά κόκκινα δάνεια.

    Οι ειδικοί λένε ότι «με λίγα λόγια ένα έντονα προβληματικό μαγαζί το οποίο δεν αξίζει τίποτε».

    Απλά ίσως εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς στον νομό Χανίων με κάποια υποκαταστήματα.

    Όμως τώρα τα δεδομένα αλλάξαν.

    Οι ειδικοί που έχουν κάνει την άσκηση λένε τώρα ότι η Χανίων δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην Παγκρήτια. Το αντίθετο μάλιστα.

    «Θα της χαλάσει και τα νούμερα, κάτι το οποίο θα είναι επικίνδυνο για την ίδια την Παγκρήτια», εξηγούν.

    Ο Wiseman μάλιστα πληροφορήθηκε ότι χθες ο ισχυρός ανήρ της Παγκρήτιας Αλέξανδρος Εξάρχου εξέφρασε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της στο Σύνταγμα, τις ισχυρές του αντιρρήσεις για την υπόθεση Χανίων.

    Ο Εξάρχου έχει στα χέρια του τις αναλύσεις των ειδικών (μεγάλη ελεγκτική εταιρεία) που στην ουσία του βάζει stop σε αυτή την συνένωση.

    Ακούστηκε μάλιστα κάποια στιγμή να λέει ότι “η Παγκρήτια δεν είναι πολιτικό κόμμα να βολεύει άλλα πιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται σε δραματική θέση.

    Δεν θα βολέψουμε εμείς αυτούς που δεν φρόντισαν να κρατήσουν την Χανίων σε καλή κατάσταση”…

    Σύμφωνα με τους ειδικούς που έχουν δει τις επίσημες μελέτες «Επί της ουσίας ο νέος μεγαλομέτοχος έβαλε φραγμό σε μια κατάσταση που θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την «υγεία» της Παγκρήτιας».

    Διαβάστε επίσης

    Ψάλτης (Alpha Bank): Στόχος η ισότιμη πρόσβαση στις τέχνες και στον πολιτισμό για όλους

    Χρήστος Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Πετυχαίνουμε στόχους που θεωρούνται φιλόδοξοι – Νέες χορηγήσεις δανείων 3,5 δισ. το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ