• Τράπεζες

    Τελική απόφαση ΤΧΣ για Τράπεζα Πειραιώς – Στα €4 έκλεισε η τιμή για το placement

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς


    «Κλείδωσε» στα 4 ευρώ η τιμή διάθεση για το placement της Πειραιώς. Με νεότερη ενημέρωσή του, το ΤΧΣ αναφέρει πως πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω από τα 4 ευρώ, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η διαδικασία για το placement της Τράπεζας Πειραιώς θα ολοκληρωθεί σήμερα με την τιμή να κλειδώνει στο ανώτερο εύρος.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και σε συνέχεια ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα (06.03.2024), και σύμφωνα με την σημερνή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του (06.03.2024), το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι από την 6 Μαρτίου 2024, οι διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις αγοράς Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το ποσό των τεσσάρων (€4,00) Ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών».

    Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 11 το πρωί το ΤΧΣ στην πρώτη ανακοίνωσή του ανέφερε: το στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €3,90 σε €4,00 ανά Προσφερόμενη Μετοχή (“Στενότερο Εύρος Τιμών”).

    Η ανακοίνωση τόνιζε:

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του, στη συνεδρίασή του στις 5 Μαρτίου 2024, ανακοινώνει σήμερα στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €3,90 σε €4,00 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»).

    Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών.

    Οι διαχειριστές της δημόσιας προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις για την αγορά Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφορές στο ελληνικό βιβλίο διαμορφώνονται στα 550 εκατ. ευρώ.

    H υπερκάλυψη διαμορφώνεται πλέον πάνω από τρεις φορές καθώς στην αγορά θα διατεθούν τα 165 εκατ. ευρώ της έκδοσης.

    Διαβάστε επίσης

    Απόφαση ΤΧΣ για Τράπεζα Πειραιώς: Στα 3,9-4 ευρώ το εύρος τιμής για το placement

    Έκτακτο: Στα 550 εκατ. ευρώ οι προσφορές στο ελληνικό βιβλίο για το placement της Πειραιώς

    Πειραιώς: Ολονύκτιο θρίλερ με το placement – Στα 3,98-4 ευρώ το πιο ισχυρό σενάριο
    Σε ποια τιμή θα κλείσει το book της Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ