• Τράπεζες

    Σε ποια τιμή θα κλείσει το book της Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Mε μόλις 1,3 δισ. ευρώ να χωρίζουν την κεφαλαιοποίηση της αγοράς από τα 100 δισ. ευρώ, όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στο placement της Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,26% 3,78 που ρίχνει αυλαία σήμερα.

    Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για υπερκάλυψη 8 φορές στο εξωτερικό (σ.σ. μέχρι αργά το βράδυ που γράφονταν αυτές οι γραμμές) με τις συνολικές προσφορές να ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ η υπερκάλυψη στην Ελλάδα έφτανε (σ.σ. αργά το απόγευμα) τις 1,7 φορές.

    Η προσφορά για τους Έλληνες επενδυτές είναι περί τα 165 εκατ. ευρώ και ήδη είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 270 εκατ. ευρώ. 

    Οι ξένοι εγγράφονται μεταξύ 3,80 – 3,90 ευρώ με περισσότερες προσφορές πάνω από το 3,85 και μέχρι 3,90 ευρώ.

    Στην Ελλάδα, οι πηγές από τους αναδόχους θεωρούν βέβαιη την υπερκάλυψη άνω των τριών φορών.

    Όσο πιο μεγάλη κάλυψη υπάρχει από το εγχώριο επενδυτικό κοινό (σ.σ. σημειωτέον δεν έχουν αρχίσει να εγγράφονται οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα) τόσο υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσουν μετοχές οι Έλληνες κάτω από 4 ευρώ που έχει οριστεί γι’ αυτούς.

    Δεν αποκλείεται δηλαδή, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η τιμή για την προσφορά να τραβηχτεί κι άλλο προς τα πάνω, μεταξύ 3,87 – 3,92 ευρώ.

    Μετά την ολοκλήρωση του placement, το οποίο, στέφεται από απόλυτη επιτυχία, τόσο για την τράπεζα, όσο και για τη δυναμική των ελληνικών assets και της Ελληνικής οικονομίας, η προσοχή στρέφεται στα αποτελέσματα, αφού την ίδια μέρα ανακοινώνουν Άλφα ΑΛΦΑ 0,62% 1,63 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,97% 2,07 με την αγορά να περιμένει από την διοίκηση της τελευταίας το business plan μέχρι το 2026, όπως είχε κάνει πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της Πειραιώς.

    Τις επόμενες μέρες δε, αναμένεται να κορυφωθούν οι τοποθετήσει ενόψει αποτελεσμάτων και της ΕΤΕ ΕΤΕ -0,74% 8,08 την ερχόμενη εβδομάδα.

    Πάνω από 4,58 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια χθες στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,97% 2,07 πάνω από 4,8 εκατ. κομμάτια στην ΕΤΕ, 2,8 εκατ. στην Άλφα και 3,63 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς.

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιώς: Σπάει τα κοντέρ το placement – 9 δισ. οι προσφορές, μεταξύ 3,85-3,9 ευρώ η μετοχή

    Πειραιώς: Η εκρηκτική ζήτηση οδηγεί την τιμή διάθεσης πολύ πάνω από τα 3,80/μετοχή

    Πειραιώς: Στα 3,85 ευρώ η προσφορά των ξένων, ήδη υπερκάλυψη 4 φορές



    ΣΧΟΛΙΑ