• Τράπεζες

    Attica Bank: Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το επιχειρηματικό μας πλάνο – Τι αναφέρει για τον έλεγχο της KPMG

    Attica Bank: Aνακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα α' εξαμήνου

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Attica Bank


    «H καθυστέρηση προέκυψε λόγω των  ενισχυμένων εσωτερικών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας της KPMG», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Attica Bank, που  δημοσίευσε  σήμερα το πρωί τις ετήσιες ατομικές και οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2020, μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου και των εσωτερικών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας της ελεγκτικής εταιρείας KPMG και την παράδοση της προβλεπόμενης έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση αυτή.

    Με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται ότι η Attica Bank:

    – Έγκαιρα ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα την 28η Απριλίου 2021, τηρώντας τις σχετικές προθεσμίες.

    – Οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2020, που αναρτήθηκαν σήμερα, μετά την έκθεση ελέγχου της KPMG, είναι απολύτως συνεπείς με το Δελτίο Αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκε την 28η/4/2021.

    – Η καθυστέρηση προέκυψε λόγω των ενισχυμένων εσωτερικών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας της KPMG, οι οποίες ακολουθούνται από τους Διεθνείς Ελεγκτικούς Οίκους. Επισημαίνεται ότι, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των ορκωτών ελεγκτών έγιναν εξ’ αρχής αποδεκτές από την Τράπεζα και ενσωματώθηκαν στις οικονομικές καταστάσεις, ενώ δεν γνωστοποιήθηκε καμία επιφύλαξη των ορκωτών ελεγκτών ως προς τα οικονομικά μεγέθη, όπως ρητά αναφερόταν στην ανακοίνωση της τράπεζας την 6η/5/2021.

    H μετοχή της Attica Bank επανήλθε σε διαπραγμάτευση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η Τράπεζα συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του τριετούς επιχειρηματικού της πλάνου συνεργαζόμενη πάντα με τις εποπτικές αρχές και εφαρμόζοντας αντίστοιχες βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

    Χωρίς επιφυλάξεις, λοιπόν, ή παρατηρήσεις η έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων 2020 από την KPMG, εξού και επαναδιαπραγματεύτηκε η μετοχή αναφέρουν πηγές της Attica Bank.

    Η Attica Bank, δημοσίευσε κατά τον νόμο σήμερα το πρωί τις ετήσιες ατομικές και οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2020, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και των εσωτερικών διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας της ελεγκτικής εταιρείας KPMG και την προβλεπόμενη αντίστοιχη έκθεση των ορκωτών της ελεγκτών.

    Όπως σαφέστατα προκύπτει, ο ελεγκτικός οίκος KPMG διατυπώνει χωρίς επιφύλαξη ή παρατηρήσεις τη γνώμη ότι οι οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας της χρήσης 2020 παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την γενικότερη χρηματοοικονομική θέση της τράπεζας, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «Κατά τη γνώμη μας, οι συνημμένες Εταιρικές και Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, τη χρηματοοικονομική θέση της ΑΤΤΙCA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η «Τράπεζα») και των θυγατρικών αυτής (ο «Όμιλος») κατά την 31 Δεκεμβρίου 2020, τη χρηματοοικονομική τους επίδοση και τις ταμειακές τους ροές για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, όπως αυτά έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Η δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το 2020 και με τη «βούλα» πλέον της KPMG, σηματοδοτεί την πλήρη και οριστική εξυγίανση του Ισολογισμού της Attica Bank αναφέρουν πηγές της τράπεζας.

    Τα κύρια σημεία αυτής της εξυγίανσης είναι τα ακόλουθα, σύμφωνα πάντα με την τράπεζα:

    Ενεργητική επιχειρηματική στρατηγική για πλήρη Εξυγίανση και Μείωση πιστωτικού κινδύνου

    Με κεντρικό στόχο την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της  αναβαλλόμενης φορολογίας και με γνώμονα κατ’ αρχήν τη συμμόρφωση με το νέο εποπτικό πλαίσιο και περαιτέρω, την αύξηση των χρηματοροών που εισπράττει η Τράπεζα, την βελτίωση της αποτιμησιακής αξίας των ομολόγων και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας της διαχείρισης, υλοποιείται και η τελευταία επανατιτλοποίηση (Ωμέγα).

    Με την ολοκλήρωσή της  τα ΜΕΑ εκτός τιτλοποιήσεων που απομένουν στον Ισολογισμό της Τράπεζας ανέρχονται σε 8 εκ, ποσοστό λιγότερο από 1% του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων.

    Επιπρόσθετα, η Διοίκηση  της Τράπεζας προτίθεται να εντάξει το senior note της ανωτέρω τιτλοποίησης στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ». Με την επιτυχή ένταξη του senior note στο πρόγραμμα, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (CET1 και συνολικός) υπολογίζεται ότι θα ενισχυθούν άνω των δύο ποσοστιαίων μονάδων σε pro forma επίπεδο κατά την 31/12/2020, διασφαλίζοντας την κεφαλαιακή της επάρκεια.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ