• Τράπεζες

    Alpha Bank: 130 επενδυτές στο senior preferred ομόλογο

    • NewsRoom
    ο Γενικός Διευθυντής - Chief Financial Officer του Ομίλου Alpha Bank Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου

    ο Γενικός Διευθυντής – Chief Financial Officer του Ομίλου Alpha Bank Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου


    Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Alpha Bank μία επιπλέον έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred bond) ύψους 500 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια τεσσάρων επιτυχημένων εκδόσεων ομολόγων senior preferred που πραγματοποιήθηκαν το 2021 και το 2022, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Το νέο ομόλογο έχει διάρκεια 6 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη, με ονομαστικό  επιτόκιο 6,875% και απόδοση 7%.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκδοση προσέλκυσε το υψηλό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, με υπερκάλυψη του αρχικού  στόχου για Ευρώ 400 εκατ., ενώ οι συνολικές προσφορές πλησίασαν τα Ευρώ 1,3 δισ., δηλαδή  3 φορές υψηλότερα από τον αρχικό στόχο και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7%, χαμηλότερη από  αυτή που είχε τεθεί στην έναρξη της διαδικασίας.

    Το ομόλογο senior preferred συγκέντρωσε το ενδιαφέρον  άνω των 130 επενδυτών, με το κύριο μέρος της έκδοσης να τοποθετείται σε διαχειριστές κεφαλαίων  (56%), σε τράπεζες και wealth management (συνδυαστικά 36%).

    Τα 3/4 της έκδοσης τοποθετήθηκαν  εκτός Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της  Τράπεζας και της χώρας, εν όψει ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

    Πρόκειται για μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο 2023-2025 της Alpha Bank, το  οποίο παρουσιάστηκε στο Investor Day που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου, αποδεικνύοντας την  ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά της να κεφαλαιοποιήσει την ηγετική της θέση στην ελληνική  αγορά και τη διαρκή δέσμευσή της στη δημιουργία αξίας για τους Μετόχους της και στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης.

    Η Alpha Bank, αξιοποιώντας τη θετική δυναμική που επικρατεί στις αγορές κεφαλαίου, έχει προχωρήσει σε εμπροσθοβαρή έκδοση ομολόγων MREL και στη δημιουργία αποθεμάτων σύμφωνα με τους στόχους  της, παραμένοντας ενεργή στην πρωτογενή αγορά ομολόγων.

    O CFO του Ομίλου της Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου σημείωσε:

    «Με τη νέα επιτυχή έκδοση ομολόγου Senior Preferred ύψους Ευρώ 500 εκατ. επιβεβαιώνεται για μία ακόμη  φορά η ενεργή παρουσία της Alpha Bank στην πρωτογενή αγορά ομολόγων και η ισχυρή δέσμευσή της να  διευρύνει συνεχώς και να διαφοροποιεί τη χρηματοδοτική της βάση, διασφαλίζοντας παράλληλα την  περαιτέρω βαθμιαία ενίσχυση της κεφαλαιακής της θέσης, προκειμένου να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις  κανονιστικές απαιτήσεις. Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη συνεπή υλοποίηση του Στρατηγικού μας  Σχεδίου και του χρηματοδοτικού μας πλάνου».

    Οι Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Europe SE ενήργησαν ως Συντονιστές της Έκδοσης (joint bookrunners).

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τον αγροτικό κόσμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

    Alpha Bank: Πώς ο Βασίλης Ψάλτης «μάγεψε» τις αγορές

    Attica Bank: Προκήρυξη διαγωνισμού για αξιοποίηση 13 ακινήτων

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ